Antena 3 CNN Actualitate Pericol pe drumurile din România. Dezvăluirea referitoare la contractele de deszăpezire

Pericol pe drumurile din România. Dezvăluirea referitoare la contractele de deszăpezire

Pericol pe drumurile din România. Dezvăluirea referitoare la contractele de deszăpezire
03 Dec 2016   •   08:50

Unul din cinci drumuri din România nu va fi deszăpezit iarna aceasta. Si asta pentru că nu există contracte semnate cu firmele specializate.

Cele mai grave situaţii sunt pe şoselele de mare viteză, unde firmele care se ocupă de curăţarea zăpezii nu au participat la licitaţii. Compania de Drumuri va fi nevoită, aşadar, să plimbe ultilajele dintr-o bază în alta.

Pe niciuna dintre autostrăzile care pornesc din Capitală, autorităţile nu au reuşit să găsească în timp util firme care să asigure deszpezirea, atunci când va ninge.

Pe lângă autostrăzi, câteva dintre drumurile naţionale din judeţele Dâmboviţa, Prahova şi Arad nu au măcar un utilaj de deszăpezire.

Specialiştii spun că nici cantitatea de material antiderapant şi sare nu este suficientă pentru a trece de această iarnă.

Paradoxal, oficialii de la drumuri au semnat contracte de deszăpezire pentru următorii 4 ani pentru autostrăzile care sunt încă în şantier. Până acum, contractele de deszăpezire încheiate pentru perioada 2016-2020 ne costă peste 21 de milioane de euro, bani proveniţi de la bugetul de stat.

 

×
Parteneri
ANM: Zonele cele mai afectate de praful saharian
x close