Antena 3 CNN Actualitate Perlele litoralului, date uitării. Vezi cum arată acum localurile preferate ale lui Ceauşescu

Perlele litoralului, date uitării. Vezi cum arată acum localurile preferate ale lui Ceauşescu

Perlele litoralului, date uitării. Vezi cum arată acum localurile preferate ale lui Ceauşescu
Sursa foto: Foto: www.videonews.ro
04 Sep 2011   •   22:23

Au fost cândva perle ale litoralului, dar au ajuns ruine. Lăsate în paragină de actualii investitori, localurile preferate ale lui Ceauşescu, ale turiştilor străini, ale românilor cu ştaif de odinioară, restaurantele de lux din Neptun, Constanţa şi Mamaia abia se mai ţin pe piloni. Doar câteva au supravieţuit în timp şi mai rezistă pe piaţă datorită nunţilor şi botezurilor.

Gheorghe Gheorghiu păşeşte acum cu nostalgie pe aleea care duce spre restaurant. Era locul unde-i distra pe turiştii veniţi din toate colţurile ţării.

Înăuntru, nimic nu mai aduce aminte de gloria de altădată. Scena, mesele, scaunele, ornamentele realizate de meşteri renumiţi, aleşi pe sprânceană de oamenii lui Ceauşescu, sunt prăfuite şi mâcate de vreme.

Lânga Calul Bălan, un alt local celebru pare sortit uitării - Crama Neptun.

E o bijuterie rustica, lucrata din lemn de stejar, în care se pastreaza si acum mobilierul original. Însă clienţii nu mai curg ca odinioară.

De vremurile acelea îşi amintesc şi sotii Megheş, bucătari veterani ai staţiunii. Dupa ani de practică au ajuns să lucreze la Calul Bălan, la Cramă, la restaurantele de protocol ale tovarăşului.

Ministrul turismului, Elena Udrea, a promis ca va investi in statiune. Când? Nu se ştie. Tot de reabilitare are nevoie şi restaurantul Casa cu Lei din Constanţa.

 


×
Subiecte în articol: restaurante litoral Neptun Mamaia statiuni
Parteneri
Israelul a lansat atacuri puternice în Iran, Irak și Siria
x close