Antena 3 CNN Actualitate Hoții îți oferă brelocuri, portchei sau mascote cu un cip ascuns și știu apoi fiecare mișcare a ta. Ce spune poliția despre acest mod de operare

Hoții îți oferă brelocuri, portchei sau mascote cu un cip ascuns și știu apoi fiecare mișcare a ta. Ce spune poliția despre acest mod de operare

Hoții îți oferă brelocuri, portchei sau mascote cu un cip ascuns și știu apoi fiecare mișcare a ta. Ce spune poliția despre acest mod de operare
Sursa foto: foto: Facebook/ Politia Romana
22 Feb 2018   •   16:46

Pe internet circulă un anunț atribuit Poliției Române despre un nou mod de operare al hoților.

"În diverse locuri frecventate (stații de benzină, parcaje, supermarketuri etc) se distribuie gratuit mici cadouri aparent promoționale, pentru autoturism (portchei, mascote etc).

Ele conțin un CIP cu ajutorul căruia hoții știu totul despre tine (unde te afli când ești acasă, unde este mașina etc). În lipsa ta îți intră în casă, te atacă la ieșirea din bancă, îți fură mașina. Este o rețea europeană de criminali, un nou sistem infracțional", precizează anunțul.

Poliția Română a anunțat pe pagina sa oficială de Facebook că nu a primit sesizări despre acest mod de operare și că informațiile transmise nu sunt adevărate. Chiar și așa, cetățenii trebuie să fie precauți în continuare.

"Nu credeți informațiile neverificate!

Până în prezent, #PolițiaRomână nu a primit sesizări care să aibă ca obiect acest mod de operare.

Cum #PazaBună trece primejdia rea, vă recomandăm să aveți întotdeauna grijă de bunurile dumneavoastră și să nu postați pe rețelele sociale informații despre bunurile de valoare pe care le aveți.

De asemenea, manifestați prudență față de persoanele necunoscute care vă solicită informații personale sau accesul în locuință", transmite Poliția Română.

 

×
Parteneri
Percheziții în Bucureşti: "Maestru spiritual” acuzat de trafic de persoane
x close