Antena 3 CNN Actualitate Pierderi imense pentru Statul Islamic. ISIS a rămas fără 45.000 de jihadiști în doar doi ani

Pierderi imense pentru Statul Islamic. ISIS a rămas fără 45.000 de jihadiști în doar doi ani

Pierderi imense pentru Statul Islamic. ISIS a rămas fără 45.000 de jihadiști în doar doi ani
Sursa foto: Foto: Agerpres
10 Aug 2016   •   23:25

Circa 45.000 de combatanţi ai grupării Statul Islamic (Daesh) au fost ucişi în ultimii doi ani în Irak şi Siria, după doi ani de bombardamente efectuate de coaliţia anti-Daesh condusă de SUA, potrivit generalului american Sean MacFarland, comandantul acestei coaliţii, citat de AFP.

"Estimăm că în ultimele 11 luni am ucis în jur de 25.000 de combatanţi inamici. Dacă adăugam la aceştia cei 20.000 pe care estimam că i-am ucis anterior, face 45.000 de inamici mai puţin pe câmpul de luptă," a declarat MacFarland într-o conferinţă de presă.

Potrivit generalului, Daesh dispune în prezent de 15.000 până la 30.000 de luptători, dar întâmpină dificultăţi tot mai mari cu recrutările pentru înlocuirea celor căzuţi în luptă.

"Numărul de combatanţi pe front a scăzut. Nu sunt doar mai puţini cantitativ, ci şi mai slabi calitativ: observăm că acţionează mult mai puţin eficient decât în trecut, ceea ce îi face ţinte mai uşoare pentru noi", a adăugat MacFarland, care a răspuns în direct de la Bagdad întrebărilor jurnaliştilor acreditaţi la Pentagon.

Sursă: Agerpres
×
Subiecte în articol: statul islamic daesh
Parteneri
Elena Mateescu a anunțat zonele în care revin ninsorile
x close