Antena 3 CNN Actualitate PNL București se pregătește de alegeri parlamentare. Preşedintele organizaţiei Cristian Buşoi vrea sondaj

PNL București se pregătește de alegeri parlamentare. Preşedintele organizaţiei Cristian Buşoi vrea sondaj

PNL București se pregătește de alegeri parlamentare. Preşedintele organizaţiei Cristian Buşoi vrea sondaj
Sursa foto: Foto: Facebook
27 Iul 2016   •   15:51

PNL Bucureşti va efectua un sondaj cu privire la candidaţii la parlamentare, a declarat preşedintele organizaţiei, Cristian Buşoi, arătând că deja 16 parlamentari şi personalităţi din partid şi-au anunţat intenţia de a candida.

"Există un contract cu o casă de sondare şi există un număr de colegi din Bucureşti, parlamentari sau aspiranţi, care doresc să intre în această cercetare", a afirmat Buşoi.

El a susţinut că este nevoie de o minimă notorietate pentru a intra într-o astfel de cercetare sociologică.

"Nu vorbesc de membrii PNL Bucureşti, care vor avea această posibilitate şi care nu sunt foarte cunoscuţi. Vorbim de personalităţi care pot intra într-un sondaj de opinie", a spus Buşoi.

Potrivit acestuia, printre cei care şi-au manifestat intenţia de a intra în sondaj sunt şi "patru lideri ai filialei sau ai sectoarelor care nu sunt parlamentari, dar care aspiră să ajungă parlamentari".

Buşoi a menţionat şi că toate costurile legate de acest sondaj vor fi împărţite, în mod egal, între cei care vor să intre în cercetare, pe bază legală, cu chitanţă şi cu factură.

"Nu există niciun fel de mercurial", a adăugat el.

Liderul PNL Bucureşti a precizat că suma finală de contribuţie pentru fiecare parlamentar care va fi analizat nu a fost încă stabilită, pentru că sunt mai mulţi doritori decât se estima şi costurile se vor împărţi la toţi cei care vor participa la sondaj.

Buşoi a mai spus că la nivel naţional va exista un alt sondaj de opinie, care nu va testa nume, pentru că este foarte dificil de introdus în cercetarea sociologică 500 sau 600 de posibili candidaţi.

De asemenea, el a afirmat că partidul va respecta legislaţia cu privire la finanţarea campaniilor electorale.

"Sume pentru activităţi de campanie nu vor exista. Sigur că toţi membrii PNL sunt datori moral să sprijine atât cât pot, cu cotizaţii şi donaţii, activitatea politică. Dacă vor, o fac, dacă nu, nu. Unii sunt foarte activi în spaţiul public, alţii merg la televizor, alţii merg din uşă în uşă să convingă electoratul, fiecare cum doreşte să sprijine partidul", a explicat el. 

Buşoi a conchis că scorul PNL la parlamentare depinde şi de modul în care se va lucra în organizaţia de Bucureşti.

"Trebuie ca toţi membrii PNL Bucureşti să fie într-o echipă, să îşi facă treaba, iar PNL trebuie să vină cu o listă de oameni integri, cunoscuţi şi apreciaţi de publicul bucureştean, şi dintre cei cunoscuţi şi dintre oamenii noi, care trebuie să vină în PNL, din zona tehnocrată, a societăţii civile", a mai spus el.

Cercetarea sociologică va fi demarată săptămâna viitoare.

Sursă: Agerpres
×
Subiecte în articol: Cristian Busoi alegeri parlamentare
Parteneri
Calitatea aerului din România, afectată de praful saharian
x close