Antena 3 CNN Actualitate PNL, poziţie tranşantă în privinţa votului prin corespondenţă. "Este nevoie de un vot până la 1 noiembrie"

PNL, poziţie tranşantă în privinţa votului prin corespondenţă. "Este nevoie de un vot până la 1 noiembrie"

PNL, poziţie tranşantă în privinţa votului prin corespondenţă. "Este nevoie de un vot până la 1 noiembrie"
29 Aug 2015   •   14:12

PNL cere partidelor parlamentare să dea dovadă de responsabilitate și până la 1 noiembrie legea votului prin corespondență să fie adoptată de Parlament, scrie Agerpres.

"În unanimitate am votat o rezoluție prin care solicităm tuturor partidelor parlamentare să-și exprime public și prin vot poziția față de această lege. (...) Este nevoie de un vot în Parlament până la 1 noiembrie", a anunțat Alina Gorghiu, într-o conferință de presă, după reuniunile liberalilor de la Gura Humorului.

Ea a precizat că proiectul ține de sănătatea democrației în România și a fost adus la cunoștință tuturor ambasadelor. De asemenea, Gorghiu a arătat că proiectul PNL privind votul prin corespondență este unul perfectibil.

"Partidul Național Liberal face un apel ultimativ către toate partidele parlamentare să dea dovadă de responsabilitate față de românii din Diaspora și să se voteze, în această sesiune parlamentară, Legea votului prin corespondență. Actul normativ trebuie să fie adoptat de Parlament până la 1 noiembrie, astfel încât România să-l poată aplica cu succes la alegerile parlamentare din 2016", se arată în rezoluția adoptată, sâmbătă, de Biroul Politic Național al PNL.

PNL consideră că Legea votului prin corespondență reprezintă "atât o datorie a întregii clase politice față de milioanele de compatrioți care locuiesc și lucrează în străinătate, cât și un drept de care acești români sunt în continuare privați", context în care solicită tuturor partidelor parlamentare să își exprime public poziția față de necesitatea adoptării în regim de urgență a acestui act normativ.

Liberalii amintesc că au depus în martie un proiect cu privire la votul prin corespondență, arătând că acesta este agreat cu asociațiile românilor din străinătate și Autoritatea Electorală Permanentă.

Ei acuză PSD și pe premierul Victor Ponta că s-au opus permanent, în Parlament, adoptării cu celeritate a proiectului de lege privind votul prin corespondență, blocând dezbaterile.

×
Subiecte în articol: PNL Alina Gorghiu vot prin corespondenta
Parteneri
Calitatea aerului din România, afectată de praful saharian
x close