Antena 3 CNN Actualitate Podul din Agigea, închis din 1 octombrie. Aflaţi când ar putea fi redeschis

Podul din Agigea, închis din 1 octombrie. Aflaţi când ar putea fi redeschis

Podul din Agigea, închis din 1 octombrie. Aflaţi când ar putea fi redeschis
Sursa foto: Foto: Agerpres
23 Sep 2013   •   18:19

Prefectul de Constanţa a anunţat că podul de la Agigea va fi închis din 1 octombrie pentru reparaţii. Lucrările ar putea fi gata la 30 noiembrie şi în prezent se încearcă găsirea unei rute ocolitoare cât mai scurte pentru cei care vor să ajungă din sudul judeţului în municipiul Constanţa.

Începând de luni, pe podul de la Agigea se circulă pe un singur fir pe sens, iar din 1 octombrie traficul va fi închis total, informează Mediafax.

"Începând de astăzi se circulă pe un singur fir pe sens. Începând cu 1 octombrie traficul va fi restricţionat total, deci nu se va mai circula pe podul de la Agigea, termenul de finalizare a lucrărilor fiind 30 noiembrie. Constructorul ne-a asigurat că depune toate eforturile pentru a finaliza această etapă până la 30 noiembrie", a afirmat prefectul judeţului Constanţa.

Prefectul susţine că este posibil ca locuitorii din sudul judeţului care se deplasează cu mijloace de transport în comun în municipiul Constanţa să nu fie nevoiţi să ocolească, ci ar putea traversa podul pe jos, iar apoi să fie aşteptaţi de alte autobuze care să-i ducă la destinaţie.

"Cei care vin cu autobuzul se dau jos la pod, îl traversează pe jos, apoi se urcă în alt autobuz. Am luat legătura cu CFR, mâine ne întâlnim şi cu reprezentanţii CFR, se măreşte capacitatea navetelor, sunt şase pe zi şi se mai introduce una-două, în funcţie de necesităţi. Avem o problemă la Şantierul Naval Daewoo Mangalia. Cei de acolo au de adus la Mangalia 500 de oameni din judeţ în fiecare zi şi atunci să vedem dacă putem să-i adunăm în diferite puncte de-a lungul căii ferate ca să poată să fie aduşi în timp util şi oamenii să lucreze şi să ajungă acasă cu o pierdere de timp cât mai mică", a mai spus prefectul judeţului Constanţa.

Potrivit unui comunicat al CNADNR din octombrie 2010, firma Bilfinger Berger Baugesellschaft a câştigat licitaţia pentru reabilitarea podului de la Agigea. Valoarea contractului este de 3,8 milioane de euro, fără TVA.

Podul de la Agigea are o lungime de 266 de metri şi o lăţime de 20,90 metri.

×
Subiecte în articol: agigea
Parteneri
Percheziții în Bucureşti: "Maestru spiritual” acuzat de trafic de persoane
x close