Antena 3 CNN Actualitate Poliția din Neamț a concediat un câine polițist. Care este motivul și ce se întâmplă acum cu patrupedul

Poliția din Neamț a concediat un câine polițist. Care este motivul și ce se întâmplă acum cu patrupedul

Poliția din Neamț a concediat un câine polițist. Care este motivul și ce se întâmplă acum cu patrupedul
24 Aug 2016   •   11:18

Inspectoratul Judetean de Politie Neamt anuntă că cedează cu titlu gratuit cîinele de interventie si patrulare Tey. El nu a dovedit aptitudini reale pentru munca de cîine politist, astfel încît atunci cînd a împlinit un an, în iunie 2016, a fost scos la licitatie, potrivit mont.ro.

Patrupedul din rasa Malinois belgian, mascul, a fost oferit atunci doritorilor la un pret destul de piperat, licitatia pornind atunci de la 618 lei. Cum nu au fost persoane interesate de patruped, luna următoare a mai fost dat un anunt, dar rezultatul a fost acelasi chiar dacă pretul a fost diminuat.

Ultima licitatie a fost anuntată pentru data de 9 august, cînd pretul scăzuse deja cam la jumătate, urmînd ca licitatia să pornească de la 370 de lei. Cum cîinele nu a putut fi înstrăinat pe bani, acum Politia Neamt îl dă degeaba oricui îl vrea.

Doritorii pot vedea exemplarul canin la sediul Politiei Roman, iar dacă îl vor, îl pot lua acasă. Totusi, cei care intentionează să facă acest lucru trebuie să stie că trebuie să facă dovada faptului că au afinităti pentru cresterea animalelor si că detin conditii pentru a-l adăposti, creste si îngriji.

În prima zi în care Politia a anuntat că-l concediază pe Tey, circa 10 persoane au sunat pentru a se interesa de starea patrupedului. Doritorii mai au timp să depună solicitările pînă cel tîrziu vineri, 26 august, după care se va stabili la casa cui va ajunge Tey. El are o mică hibă însă, iar testările care se fac pentru cîinii de intervetie au stabilit că exemplarul este nitel cam fricos, asa că cine îl vrea trebuie să stie că-i bun mai mult de companie decît de pază. Asta deoarece conform anuntului de cedare al patrupedului, la evaluarea aptitudinilor pentru dresaj, comisia de la Centrul Chinologic Sibiu a constatat că Tey are manifestări de frică accentuată fată de stimulii externi. „În ceea ce priveste reactia fată de persoane ce se manifestă agresiv, cîinele prezintă reactii evidente de retragere“, au mai stabilit specialistii. Avînd în vedere toate aceste considerente Tey i-a dezamăgit pe oamenii legii care au constatat că nu se pot baza pe el, l-au concediat, asa încît este acum oferit degeaba cuiva dispus să-l ia.

×
Parteneri
ANM: Zonele cele mai afectate de praful saharian
x close