Antena 3 CNN Actualitate Poliţista din Balş care şi-a atacat şeful spune că acesta ar fi oferit-o şefilor de la IPJ Olt şi Poliţia Balş

Poliţista din Balş care şi-a atacat şeful spune că acesta ar fi oferit-o şefilor de la IPJ Olt şi Poliţia Balş

Poliţista din Balş care şi-a atacat şeful spune că acesta ar fi oferit-o şefilor de la IPJ Olt şi Poliţia Balş
Sursa foto: Foto captura Antena 1
29 Dec 2012   •   17:05

Poliţista din Balş care şi-a înjunghiat fostul şef pe motiv că ar fi violat-o menţionează, în plângerea depusă la DIICOT Craiova împotriva acestuia, numele şefului Poliţiei Olt, al şefului Poliţiei Balş şi al unui prim-procuror cu care fostul său şef ar fi obligat-o să întreţină relaţii sexuale, a declarat şeful DIICOT Craiova, Adrian Glugă, citat de Mediafax.
 
Cazul poliţistei abuzate din Balş, care a ajuns pe masa ministrului Radu Stroe, a intrat şi în atenţia ONG-urilor care cer transparenţă. Acestea susţin că este nevoie de un sistem de anchetă a cazurilor de abuzuri sexuale.
 
Astfel, în plângerea depusă de femeie, pentru viol şi şantaj, sunt menţionate numele şefului Poliţiei Balş, Ion Şotea, al şefului Inspectoratului de Poliţie Olt, Ion Voicu şi al prim-procurorului Parchetului de pe lângă Judecătoria Balş, la care Barbu ar fi dus-o pe poliţistă pentru a întreţine relaţii sexuale cu ei.
   
"A fost depusă o plângere pentru şantaj şi viol împotriva comisarului-şef Gheorghe Barbu. Melania Renghea a reclamat în cuprinsul plângerii că Barbu a constrâns-o să întreţină relaţii sexuale cu el, dar şi cu şeful Poliţiei Balş, Ion Şotea, cu şeful Inspectoratului de Poliţie Olt, Ion Voicu, dar şi cu un alt poliţist care i-a făcut lucrarea poliţistei înainte de a fi făcute disponibilizări şi de a fi susţinut concursul. De asemenea, a fost depusă plângere şi împotriva prim-procurorului Laurenţiu Turcin de la Parchetul de la lângă Judecătoria Balş", a declarat Glugă.
   
El a precizat că în acest caz DIICOT şi-a declinat competenţa către Parchetul Curţii de Apel Craiova.
   
De asemenea, la Parchetul Tribunalului Olt a fost deschis un dosar penal pe numele Melaniei Renghea, pentru tentativă de omor.
   
Contactat de Mediafax, şeful Poliţiei Balş, Ion Şotea, nu a dorit să comenteze faptul că numele său apare în plângerea formulată de fosta sa subalternă.
   
Şeful IPJ Olt nu a putut fi contactat în legătură cu acelaşi subiect.
   
Poliţista Melania Renghea de la Poliţia Balş şi fostul său superior, comisarul Gheorghe Barbu, au ajuns la spital, miercuri după-amiază, după ce femeia, care susţine că poliţistul ar fi violat-o, l-a înjunghiat pe acesta de mai multe ori în abdomen.




×
Subiecte în articol: tentativa de omor
Parteneri
A murit Costel Corduneanu, chiar pe masa de operatie
x close