Antena 3 CNN Actualitate Ponta "umblă" la sporurile din ministerele şi companiile de stat: Vor fi acordate doar angajaţilor cu salarii mici

Ponta "umblă" la sporurile din ministerele şi companiile de stat: Vor fi acordate doar angajaţilor cu salarii mici

Ponta "umblă" la sporurile din ministerele şi companiile de stat: Vor fi acordate doar angajaţilor cu salarii mici
Sursa foto: Foto: Agerpres
27 Dec 2012   •   22:29

Guvernul va reanaliza sporurile din toate ministerele şi companiile de stat şi va revizui sistemul de salarizare public, aşa încât diferenţa actuală de 1-10 dintre venitul cel mai mare şi cel mai mic să scadă la 1-3,iar drepturi salariale suplimentare să fie acordate doar angajaţilor cu salarii mici, informează Mediafax.
   
Noul sistem de salarizare este deja în analiza Guvernului, a anunţat premierul Victor Ponta.
   
"Facem un pic de echilibru în aşa fel încât între venitul cel mai mic într-o instituţie şi venitul cel mai mare să nu mai fie cum e acum, diferenţă de la 1 la 10, vreau să fie de la 1 la 3 sau la 4 (...) Găsim o soluţie de salarizare corectă", a spus Ponta la post de televiziune.
   
El a arătat că Guvernul lucrează la o nouă gândire fiscală, care va fi aplicată inclusiv în cazul angajaţilor din Ministerul de Interne, precum generalii şi coloneii cu salarii mari.
   
"În acest moment, şi poliţistul pe care eu îl iau duminică noaptea şi îl trimit la accidente, incendii, zăpadă, şi sutele de generali şi colonei care stau, ascut creioane şi se ocupă de bârfe prin minister tot aceleaşi drepturi primesc, doar că unul le primeşte la salariu de 10 milioane (lei vechi-n.r.), iar altul le primeşte la salariu de 100 milioane, ori lucrul ăsta cred că ar trebui să-l schimbăm odată şi o dată. Nu mi se pare corect să te faci că lucrezi la stat şi să ai 150 milioane pentru că stai într-un birou. Când ai salariu 80 milioane poate nu trebuie să îţi mai dau şi bani de hrană şi echipament, îl dau celui care are 10 milioane şi stă în stradă", a afirmat şeful Guvernului.
   
Întrebat dacă această problemă nu a fost deja soluţionată de Guvernul Boc, Ponta a susţinut că fostul premier Emil Boz "doar a zis" că va rezolva problema, dar nu a făcut nimic în acest sens.
 

×
Parteneri
Ministrul Energiei a decis ce se va întâmpla cu taxa pe soare
x close