Antena 3 CNN Actualitate Covasna: Prefectul cere reintroducerea în Codul Penal a infracţiunii de ofensă adusă însemnelor naţionale

Covasna: Prefectul cere reintroducerea în Codul Penal a infracţiunii de ofensă adusă însemnelor naţionale

Covasna: Prefectul cere reintroducerea în Codul Penal a infracţiunii de ofensă adusă însemnelor naţionale
Sursa foto: sursa: covasnamedia.ro
30 Noi 2015   •   17:38

Prefectura Covasna a anunţat că va lua toate măsurile necesare pentru asigurarea unui ‘climat public propice sărbătoririi Zilei Naţionale a României’, avertizând că va sancţiona, potrivit competenţei, orice ‘derapaje naţionalist-extremiste’, potrivit covasnamedia.ro.

Conducerea Prefecturii Covasna menţionează că aceste măsuri se impun ca urmare a unor ‘incidente de factură naţionalist-extremistă izolate, dar petrecute cu regularitate în ultimii ani cu ocazia sărbătoririi Zilei Naţionale a României, atât la nivelul municipiului Sfântu Gheorghe, cât şi în alte localităţi ale judeţ’.

În plus,  în contextul în care în cursul dimineţii de luni, steagul tricolor aflat pe catargul din vecinătatea statuii Ostaşului Român din Sfântu Gheorghe a dispărut, fiind înlocuit cu steagul secuiesc de către persoane necunoscute, prefectul judeţului Covasna, Sebastian Cucu, cere reintroducerea în Codul Penal a infracţiunii de ofensă adusă însemnelor naţionale. Aceasta fusese dezincriminată în urma revizuirii legii.

În ultimii ani, reprezentanţi ai unor organizaţii naţionaliste româneşti şi maghiare au manifestat la Sfântu Gheorghe şi Târgu Secuiesc de Ziua Naţională a României, confruntările dintre aceştia manifestându-se la nivel verbal, prin scandarea unor lozinci şi sloganuri.

×
Parteneri
Sancţiuni pentru medicii care duc pacienţii de la stat la privat
x close