Antena 3 CNN Actualitate Prefectul județului Sibiu, Ovidiu Sitterli, a demisionat

Prefectul județului Sibiu, Ovidiu Sitterli, a demisionat

Prefectul județului Sibiu, Ovidiu Sitterli, a demisionat
04 Mar 2016   •   11:54

Prefectul județului Sibiu, Ovidiu Sitterli, a demisionat, a confirmat pentru Agerpres, purtătorul de cuvânt al Prefecturii, Claudia Stanciu.
"Prefectul Județului Sibiu, Ovidiu-Ioan Sitterli, i-a transmis, în această dimineață, la ora 8,00, prim-ministrului Dacian Julien Cioloș cererea de demisie. Având în vedere faptul că va participa la alegerile locale din data de 5 iunie 2016, domnul Ovidiu Sitterli a solicitat încetarea mandatului de prefect al județului Sibiu începând cu data de 4 martie 2016.La finalul celor aproape 4 ani în care a condus Instituția Prefectului — Județul Sibiu, domnul Ovidiu Sitterli le mulțumește tuturor reprezentanților instituțiilor publice, ai unităților administrativ-teritoriale din județ, ai societății civile, precum și mass-media, pentru buna colaborare, în interesul cetățenilor județului Sibiu", se arată într-un comunicat al Prefecturii Sibiu.

Demisia prefectului vine la două zile după ce la instituția guvernamentală a fost înregistrat un referat privind încetarea mandatului președintelui CJ Sibiu, Ioan Cindrea.

"Ca urmare a adresei dvs nr.56/1.03.2016, vă facem cunoscut faptul că, la data de 2.03.2016 (...) a fost înregistrat la Instituția Prefectului — Județul Sibiu, Referatul Secretarului Județului Sibiu (...)", se arată, într-un răspuns, cu antetul și ștampila Consiliului Județean, adresat Organizației Județene a PNL, de secretarul județului Sibiu, Iordan Nicola.

PNL Sibiu a anunțat, marți, 1 martie, că i-a solicitat secretarului Consiliului Județean să întocmească și să transmită prefectului referatul care, conform legii, e necesar pentru emiterea ordinului de demitere a lui Ioan Cindrea, președintele CJ, condamnat de Înalta Curte de Casație și Justiție la un an de închisoare cu suspendare pentru conflict de interese.

"Astăzi, Organizația Județeană PNL a înregistrat la Consiliul Județean Sibiu o solicitare adresată domnului secretar al județului, prin care îi cerem să ne comunice de îndată, am și specificat, un termen de 24 de ore, că deja se tergiversează foarte mult această procedură, dacă a întocmit acel referat pe care legea îl cere care să stea la baza emiterii ordinului de încetare a mandatului președintelui Consiliului Județean. Dacă nu a întocmit acel referat, i-am cerut secretarului județului să procedeze imediat la întocmirea referatului necesar", a declarat, marți, avocata Daniela Cîmpean, consilier județean PNL.

Deputatul Raluca Turcan, vicepreședinte PNL, i-a cerut premierului Dacian Cioloș să-l demită pe Ovidiu Sitterli, prefectul județului Sibiu, dacă acesta nu îl demite pe Ioan Cindrea. Potrivit Ralucăi Turcan, fostul prefect, Ovidiu Sitterli, a "protejat mandatul' de președinte de Consiliu Județean al lui Cindrea.

Înalta Curte de Casație și Justiție (ÎCCJ) a respins, pe 22 februarie, ca inadmisibilă, contestația în anulare formulată de Ioan Cindrea împotriva deciziei penale din data de 14 septembrie 2015, pronunțată de ÎCCJ — Completul de 5 Judecători, se arată în minuta postată pe site-ul instanței citate.

Ioan Cindrea a anunțat că nu va demisiona și spune că nu poate fi demis, în replică la solicitarea liberalilor adresată prefectului.

Cindrea a fost condamnat printr-o decizie definitivă, în septembrie 2015, de către judecătorii Înaltei Curți de Casație și Justiție la un an de închisoare cu suspendare, pentru săvârșirea infracțiunii de conflict de interese, el fiind acuzat că și-a angajat ilegal soția la biroul său parlamentar în perioada cât a fost deputat.


×
Subiecte în articol: prefect Sibiu
Parteneri
Meteorologii au anunțat cât va ține frigul în România!
x close