Antena 3 CNN Actualitate Premierul Ponta, la „Sinteza zilei“: Băsescu încearcă mereu să mă demită. Mă duc la Bruxelles să vorbesc în numele românilor, nu în nume propriu ca preşedintele ţării

Premierul Ponta, la „Sinteza zilei“: Băsescu încearcă mereu să mă demită. Mă duc la Bruxelles să vorbesc în numele românilor, nu în nume propriu ca preşedintele ţării

Premierul Ponta, la „Sinteza zilei“: Băsescu încearcă mereu să mă demită. Mă duc la Bruxelles să vorbesc în numele românilor, nu în nume propriu ca preşedintele ţării
Sursa foto: Foto: Mediafax
16 Sep 2012   •   21:48

Premierul Victor Ponta a declarat în ediţia de duminică a emisiunii „Sinteza Zilei“, realizată de Mihai Gîdea, că preşedintele Traian Băsescu va face tot ce poate pentru a schimba Guvernul USL înainte de alegerile parlamentare, iar şansa lui de a câştiga este divizarea Uniunii Social-Liberale. Premierul consideră că această încercare va eşua deoarece USL a arătat deja că este o echipă unită. Ponta a adăugat că preşedintele Băsescu a încercat încă din luna mai să îl oprească din a mai conduce Guvernul.

„Din luna mai, am fost convins că domnul preşedinte Traian Băsescu va face totul pentru ca eu să nu ajung să conduc Guvernul“, a declarat Ponta, precizând că Băsescu va încerca în continuare să schimbe primul ministru.

Primul ministru a mai spus că Traian Băsescu nu a fost împiedicat de nici un premier să îşi exercite atribuţiile de şef al statului, precizând că nu este dispus să permită intruziunea preşedintelui în activitatea guvernamentală şi că perioada de "pace" va depinde de acesta.

„Pe domnul preşedinte Băsescu niciun premier nu l-a împiedicat să îşi exercite atribuţiile de preşedinte. De fiecare dată cel care a intervenit peste Guvern a fost preşedintele. Aşa s-a întâmplat şi în cazul domnului Tăriceanu şi în cel al domnului Boc şi în cazul meu. Asta înseamnă că în continuare orice fel de gest al preşedintelui de intervenţie în activitatea guvernului va fi stopat de mine“, a spus Victor Ponta.

Premierul şi-a exprimat convingerea că Traian Băsescu nu se va schimba şi că acesta va fi un adversar al său şi al lui Crin Antonescu până când îşi va termina mandatul de preşedinte al României.

„Ar fi frumos şi bine pentru România, dar nu cred lucrul ăsta. Domnul Antonescu şi cu mine reprezentăm exact opusul lui Băsescu - nu am avut cariere în fosta Securitate, cum a avut domnul Băsescu, nu am schimbat taberele şi nu avem grupuri de interese. Sunt convins că va fi un adversar al nostru până când îşi va încheia mandatul de preşedinte“, a declarat premierul României.

Referitor la întrevederea sa de luni cu preşedintele Comisiei Europene, Jose Manuel Durao Barroso, Victor Ponta a declarat că agenda sa are mai multe subiecte de discuţie din care reiese un mesaj constructiv.

„Mâine merg să ii spun domnului Barroso că în România nu a fost o lovitură de stat, că opt milioane şi jumătate de romani nu pot da o lovitură de stat şi ca guvernul român este unul legitim“, a declarat Ponta, menţionând că va aduce în atenţia preşedintelui CE şi subiectul fondurilor europene, precum şi măsurile care vor fi luate de Executivul român începând cu 1 ianuarie.

„În timp ce Băsescu a vorbit în numele domniei sale, eu pot vorbi în numele majorităţii parlamentare, poate chiar în numele celor opt milioane şi jumătate de români care au votat şi poate chiar în numele tuturor românilor“, a mai spus premierul Victor Ponta.



×
Parteneri
Atenţionare meteo ANM: Ploi, vijelii, lapoviţă şi ninsoare
x close