Antena 3 CNN Actualitate Preşedinte ANRM: Nu există alte elemente ce pot fi exploatate la Roşia Montană, în afară de aur şi argint

Preşedinte ANRM: Nu există alte elemente ce pot fi exploatate la Roşia Montană, în afară de aur şi argint

Preşedinte ANRM: Nu există alte elemente ce pot fi exploatate la Roşia Montană, în afară de aur şi argint
de M.T.    |    24 Sep 2013   •   14:54

Elementele care există la Roşia Montană, altele decât aur şi argint, sunt sub gradul de a fi exploatate, a declarat, marţi, Gheorghe Duţu, preşedintele Agenţiei Naţionale pentru Resurse Minerale (ANRM).

„În urma analizelor care s-au făcut până în prezent în laboratoare autorizate, a rezultat faptul că nu sunt alte elemente chimice care ar putea, la ora actuală, să fie exploatate la Roşia Montană. Nu putem discuta în procente despre ce posibilitate ar fi să fie descoperite şi alte elemente pentru a fi exploatate acolo”, a spus Duţu, la finalul şedinţei Comisiei Speciale dedicată proiectului de la Roşia Montană, potrivit Agerpres.

„S-au făcut teste de fezabilitate, în laboratoare internaţionale acreditate, auditate. Deci, elementele care există la ora actuală în zonă sunt sub gradul de a fi exploatate”, a continuat preşedintele ANRM:

Oficialul a precizat că produsul final minier ce va ieşi în urma exploatării de la Roşia Montană va conţine 17% aur şi 83% argint, conform legislaţiei şi acordului încheiat cu investitorul.

Parlamentarii comisiei speciale pentru Roşia Montană s-au reunit, marţi, pentru a discuta despre investiţia pe care canadienii de la Roşia Montană Gold Corporation (RMGC) vor să o deruleze într-un proiect de extracţie a aurului.

Începând de miercuri, timp de două zile, membrii comisiei se vor deplasa la Roşia Montană, unde vor sta de vorbă cu reprezentanţi ai minerilor, ai companiei Roşia Montană Gold Corporation, ai ONG-urilor şi autorităţilor.

Parlamentarii au termen să încheie raportul cu privire la exploatarea minieră până pe 20 octombrie, prima cameră sesizată fiind Senatul.

×
Parteneri
Elevii care pot avea vacanţa de Paşte prelungită
x close