Antena 3 CNN Actualitate Președintele Klaus Iohannis, acuzații grave la adresa PSD: ”Politicile discutabile ale guvernelor PSD au dus la creșterea dobânzilor”

Președintele Klaus Iohannis, acuzații grave la adresa PSD: ”Politicile discutabile ale guvernelor PSD au dus la creșterea dobânzilor”

Președintele Klaus Iohannis, acuzații grave la adresa PSD: ”Politicile discutabile ale guvernelor PSD au dus la creșterea dobânzilor”
23 Apr 2018   •   19:29

Președintele Klaus Iohannis aduce acuzații grave la adresa PSD și afirmă că politicile discutabile ale partidului au dus la creșterea inflației și a dobânzilor în România.

”Mi-e fundamental greșit să acuz investitorii străini sau firmele străine de creșterea inflației sau de creșterea dobânzii. Politicile discutabile ale guvernelor PSD și în domeniul salarizării și în domeniul economic sau cel fiscal au dus la aceste neliniști în piață și implicit la creșterea dobânzilor și a inflației. Problema se poate rezolva printr-o abordare responsabilă. Încă de la început am atras atenția că aceste politici vor produce dezordini. Suntem într-o situație care poate fi corectată, dar dacă mai stăm mult se vor produce dezechilibre care se vor perpetua în timp. Am decis să încerc o mediere între Guvern și BNR, iar în zilele următoare îi voi invita la Cotroceni ca să vedem unde sunt de fapt problemele.”, a declarat Iohannis.

Președintele Iohannis a vorbit și despre sesizarea înaintată de ministrul Jutiției la CCR, privind refuzul președintelui de a o revoca pe Kovesi din funcție. Întrebat de jurnaliști dacă judecătorii CCR vor decide că există un conflict între Guvern și Administrația Prezidențială privind această temă, Președintele a declarat că va vedea atunci dacă va semna revocarea Laurei Codruța Kovesi din funcție.

Iohannis a vorbit și despre discuția cu premierul Dăncilă privind mutarea Ambasadei României de la Tel Aviv, la Ierusalim.

”Am avut o discuție cu doamna Dăncilă pe această temă și i-am explicat niște lucruri și în final cred că a înțeles mai bine care sunt problemele care trebuie luate în considerare pe această temă.”, a mai declarat șeful statului.

În legătură cu faptul că Dăncilă a răspuns după trei ore la telefon, Iohannis a spus că se abține de la comentarii având în vedere că este vorba de o doamnă premier.

”Dacă ar fi fost un domn prim ministru acum aș spune ceva, fiind o doamnă mă abțin.”, a mai spus Președintele.

 

×
Parteneri
Românii care vor plăti taxe și impozite mai mari de anul următor!
x close