Antena 3 CNN Actualitate Prima reacție a lui Dacian Cioloș după atacul de la Munchen

Prima reacție a lui Dacian Cioloș după atacul de la Munchen

Prima reacție a lui Dacian Cioloș după atacul de la Munchen
Sursa foto: Foto: gov.ro
de S.T.    |    23 Iul 2016   •   14:26

Premierul Dacian Cioloș și-a exprimat, sâmbătă, solidaritatea cu poporul german și a transmis condoleanțe familiilor victimelor atacului de la Munchen.

„Sunt alături de poporul german cu cele mai sincere gânduri de compasiune și condoleanțe pentru victime, familiile și apropiații celor care și-au pierdut viața sau au fost răniți în teribilul atac armat care a avut loc la Munchen. Astfel de acte de violență, care pun în pericol sau iau pe nedrept vieți omenești, sunt inadmisibile”, afirmă Cioloș într-o declarație de presă remisă Agerpres.

Prim-ministrul precizează că Guvernul României ține în permanență legătura cu comunitatea românească din Bavaria prin intermediul Ministerului Afacerilor Externe și al Consulatului General la Munchen pentru a acorda asistență în caz de nevoie.

Bilanțul atacului armat s-a stabilit la nouă persoane ucise de adolescent, plus autorul care s-a sinucis. Pe de altă parte, 21 de persoane au fost rănite, dintre care trei în stare foarte gravă, viața lor fiind în pericol, potrivit șefului poliției.

MAE: „Printre victimele atacului din Munchen nu se află cetățeni români”

Sursă: Agerpres
×
Subiecte în articol: atac atac armat Germania munchen
Parteneri
Furtuna Renata a adus în România ploi torenţiale
x close