x close

Fii alături de noi!

Primar UDMR amendat pentru că a refuzat să dea jos steagul Ungariei de pe primărie

de D.G.   •   03 Feb 2016   •   23:53
Primar UDMR amendat pentru că a refuzat să dea jos steagul Ungariei de pe primărie 817
sursa: dantanasa.ro
Tribunalul Harghita a admis, miercuri, acțiunea Prefectului Județului Harghita și a dispus amendarea primarului comunei Mădăraș pentru refuzul de a pune în executare o sentință definitivă prin care a fost obligat să îndepărteze drapelul Ungariei și steagul secuiesc de pe fațada primăriei. Primarul UDMR din Mădăraș, județul Harghita, Biró László, a fost obligat definitiv, încă din iulie 2014, să îndepărteze drapelul Ungariei și steagul secuiesc de pe sediul primăriei, scrie jurnalistul Dan Tanasă pe blogul său.

În prealabil, Biró fusese amendat de prefect de două ori, la sesizarea lui Dan Tanasă, pentru faptul că arborează în mod permanet drapelul Ungariei pe sediul primăriei.

În noiembrie 2015 Tanasă semnala faptul că, deși există o sentință definitivă și irevocabilă în acest caz care îl obligă să dea jos steagul secuiesc și drapelul Ungariei de pe primărie, primarul UDMR din Mădăraș refuză să pună în executare sentința.

La sesizarea lui Dan Tanasă, care este și președinte-fondator al Asociației Civice pentru Demnitate în Europa (ADEC), și numai după ce acest caz a ajuns în atenția opiniei publice naționale, prefectul județului Harghita, Jean-Adrian Andrei, a solicitat instanței amendarea primarului din Mădăraș pentru refuzul de a pune în executare o sentință definitivă. Sentința care îl obligă pe primarul UDMR din Mădăraș să îndepărteze drapelul Ungariei și steagul secuiesc de pe fațada primăriei a rămas definitivă în luna iunie 2014.

Continuarea, pe dantanasa.ro.
poza

Actualitate

Mircea Badea: Mi se pare foarte important să nu existe dublu standard în societate

„Mi se pare foarte important să nu existe dublu standard în societate”, a spus Mircea Badea referitor la scandalul de plagiat al Codruței Kovesi. „Eu personal, cetățean al acestei țări, r...

28 Sep 2016  •  00:44

poza

Show

Salman Khan a făcut o cerere în căsătorie pe scenă. Dar nu pentru Iulia Vântur

Salman Khan și Iulia Vântur ar urma să se căsătorească pe 18 noiembrie, dar cu circa o lună înainte de acest eveniment, actorul a făcut o nouă cerere în căsătorie. De data aceasta este vorba...

27 Sep 2016  •  22:13

sati