Antena 3 CNN Actualitate Primar UDMR amendat pentru că a refuzat să dea jos steagul Ungariei de pe primărie

Primar UDMR amendat pentru că a refuzat să dea jos steagul Ungariei de pe primărie

Primar UDMR amendat pentru că a refuzat să dea jos steagul Ungariei de pe primărie
Sursa foto: sursa: dantanasa.ro
03 Feb 2016   •   23:53

Tribunalul Harghita a admis, miercuri, acțiunea Prefectului Județului Harghita și a dispus amendarea primarului comunei Mădăraș pentru refuzul de a pune în executare o sentință definitivă prin care a fost obligat să îndepărteze drapelul Ungariei și steagul secuiesc de pe fațada primăriei. Primarul UDMR din Mădăraș, județul Harghita, Biró László, a fost obligat definitiv, încă din iulie 2014, să îndepărteze drapelul Ungariei și steagul secuiesc de pe sediul primăriei, scrie jurnalistul Dan Tanasă pe blogul său.

În prealabil, Biró fusese amendat de prefect de două ori, la sesizarea lui Dan Tanasă, pentru faptul că arborează în mod permanet drapelul Ungariei pe sediul primăriei.

În noiembrie 2015 Tanasă semnala faptul că, deși există o sentință definitivă și irevocabilă în acest caz care îl obligă să dea jos steagul secuiesc și drapelul Ungariei de pe primărie, primarul UDMR din Mădăraș refuză să pună în executare sentința.

La sesizarea lui Dan Tanasă, care este și președinte-fondator al Asociației Civice pentru Demnitate în Europa (ADEC), și numai după ce acest caz a ajuns în atenția opiniei publice naționale, prefectul județului Harghita, Jean-Adrian Andrei, a solicitat instanței amendarea primarului din Mădăraș pentru refuzul de a pune în executare o sentință definitivă. Sentința care îl obligă pe primarul UDMR din Mădăraș să îndepărteze drapelul Ungariei și steagul secuiesc de pe fațada primăriei a rămas definitivă în luna iunie 2014.

Continuarea, pe dantanasa.ro.

×
Subiecte în articol: UDMR
Parteneri
O dronă militară s-ar fi prăbuşit în apropiere de Brăila
x close