Antena 3 CNN Actualitate Primăria Sectorului 1 se pregătește pentru un cutremur devastator. Lucrurile esențiale comandate pentru sinistrați

Primăria Sectorului 1 se pregătește pentru un cutremur devastator. Lucrurile esențiale comandate pentru sinistrați

Primăria Sectorului 1 se pregătește pentru un cutremur devastator. Lucrurile esențiale comandate pentru sinistrați
Sursa foto: Foto: freeimages.com
de S.T.    |    27 Sep 2016   •   18:06

Primăria Sectorului 1 va achiziționa corturi și paturi pentru a putea găzdui aproximativ 1.000 de sinistrați, în caz de urgență.

„Pentru succesul unei intervenții într-o situație de urgență este absolut necesar să acționăm ca o echipă. Primăria Sectorului 1 va achiziționa tot ceea ce este necesar pentru succesul unei astfel de intervenții. Vom face tot ceea ce ține de noi pentru a pune în siguranța comunitatea Sectorului 1 în cazul producerii unei situații de urgență, mai ales a unui cutremur major”, a declarat Primarul Sectorului 1, Dan Tudorache.

Administrația locală a demarat deja achiziția de corturi, paturi, generatoare de curent, saci de dormit pentru a oferi condiții minime la un număr de aproximativ 1000 de sinistrați ce pot fi cazați în sălile de sport în primele 72 de ore de la producerea unei situații de urgență. Investițiile în astfel de materiale vor continua și în anul 2017.

Totodată, Primăria Sectorului 1 și-a mai propus acoperirea întregii zone administrative cu sirene de alarmare, inclusiv în cartierele nou construite de la periferie.

Pe raza Sectorului 1, principalele situații de urgență care pot interveni sunt următoarele:

— Cutremur major;

— Incendiu de pădure, Sectorul 1 fiind singura zonă administrativă din Capitală care are o pădure pe suprafața sa;

— Inundații provocate de eventuala rupere a barajelor de pe salba de lacuri din sector, în urma unor precipitații puternice: Chitila, Străulești, Băneasa, Grivița, Herăstrău, Floreasca sau formarea unei breșe în barajul de acumulare Lacul Morii.

Sursă: Agerpres
×
Parteneri
Mobilizare impresionantă pentru Aryan, copilul rătăcit
x close