Antena 3 CNN Actualitate Primarul interimar Răzvan Sava ameninţă că schimbă acoperişul Arenei Naționale. Anunțul făcut pe Facebook duminică seară

Primarul interimar Răzvan Sava ameninţă că schimbă acoperişul Arenei Naționale. Anunțul făcut pe Facebook duminică seară

Primarul interimar Răzvan Sava ameninţă că schimbă acoperişul Arenei Naționale. Anunțul făcut pe Facebook duminică seară
06 Mar 2016   •   19:01

Primarul interimar al Capitalei, Răzvan Sava, a anunțat că în cazul în care nu va fi luată în considerare expertiza realizată la un laborator din Italia, privind materialul din care este realizat acoperișul Arenei Naționale, va discuta cu constructorul Max Boegl în vederea schimbării membranei acoperișului.

"Dacă expertiza făcută la laboratorul din Italia nu este luată în seamă, voi discuta cu constructorul Max Boegl și în cel mai scurt timp posibil voi schimba membrana acoperișului (folia care învelește acoperișul) pentru a putea lua autorizația de securitate la incendiu și pentru a putea redeschide Arena Națională", a scris Răzvan Sava, pe Facebook, citat de Agerpres.

El a adăugat că Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice, prin comunicatul emis duminică, confirmă că materialul din care este făcut acoperișul Arenei Naționale este din clasă C. Primarul adaugă că în aceste condiții IGSU nu poate elibera autorizația de securitate la incendiu, deoarece materialul, în caz de incendiu, se transformă în "picături de foc".

"În data de 18 februarie ne-am întâlnit la Minister împreună cu domnul ministru Tobă și reprezentanții IGSU — trec peste faptul că nu ne-ați comunicat atunci eliberarea agrementului făcut în baza expertizei din România — dar văd că nu doriți să luați în calcul expertiza făcută în Italia, la un laborator acreditat UE, care atestă faptul că materialul este de clasă B, ceea ce ar permite practic ca Arena Națională să poată lua aprobarea necesară. Această expertiză a fost depusă la Ministerul pe care îl conduceți în data de 19 februarie", a scris Răzvan Sava.

El a mai precizat că PMB așteaptă agrementul necesar în baza ultimei expertize depuse, până pe data de 14 martie.

"Dacă această expertiză nu este luată în seamă, dacă punctul de vedere al experților italieni nu este bun, iar Consiliul Tehnic Permanent pentru Construcții din subordinea MDRAT decide că doar expertiza institului român este cea care poate fi luată în considerare, atunci nu avem altă soluție decât să schimbăm actuala membrană a acoperișului pentru a redeschide stadionul", a menționat Sava.

El a adăugat că luarea unor măsuri compensatorii și prezența unui număr sporit de forțe de ordine la stadion nu rezolvă situația de fond: lipsa autorizației de securitate la incendiu.

"În aceste condiții, când dumneavoastră ne spuneți că membrana acoperișului este de clasă C, nu înțeleg de ce ați făcut aceste presiuni pentru a redeschide stadionul. Nu înțeleg de ce mă acuzați că mă transform în statuie de legalitate.
În acest moment, legea din România îmi interzice practic să deschid Stadionul. Obligația mea este să nu pun în pericol cetățenii, bunurile și mediul", a scris edilul.

Primarul general interimar al Capitalei, Răzvan Sava, i-a solicitat, vineri, vicepremierului Vasile Dîncu accelerarea procedurilor în urma cărora Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice să elibereze agrementul privind materialul din care este realizat acoperișul de la Arena Națională.

În replică, vicepremierul Vasile Dîncu a declarat vineri, la Zalău, că există toate condițiile pentru ca meciul de fotbal România-Spania să se joace la București, pe Arena Națională, existând numai problema acceptului Primăriei.

Două zile mai târziu, Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice (MDRAP) a afirmat, într-un comunicat, că primarul general interimar al Capitalei, Răzvan Sava, a dezinformat opinia publică cu privire la subiectul funcționării Arenei Naționale, deoarece documentația pentru modificarea agrementului tehnic, emis încă din 16 februarie, a fost depusă abia pe 4 martie.

 

×
Subiecte în articol: Arena Nationala
Parteneri
ANM: Zonele cele mai afectate de praful saharian
x close