Antena 3 CNN Actualitate Falsurile prinţului Paul, dezvăluite de două instanţe

Falsurile prinţului Paul, dezvăluite de două instanţe

Falsurile prinţului Paul, dezvăluite de două instanţe
Sursa foto: Foto: VideoNews
19 Dec 2015   •   08:48

Ioan Oltean rămâne sub control judiciar, a decis Instanţa Supremă.  În privinţa lui Paul Lambrino, Remus Truică şi Dan Andronic, instanţa se va pronunţa luni dacă vor fi arestaţi preventiv. 

 
Prinţul Paul a încercat să intre în posesia oricarei proprietati apartinand Casei Regale a României. 
 
Inclusiv pe bijuteriile reginei Elisabeta, potrivit informaţiilor prezentate de Oana Stancu în emisiunea Exces de putere. Asta deşi nu avea niciun drept să revendice aceste moşteniri, fapt demonstrat de două decizii date de instanţele din România.
 
Prinţul Paul a dat în judecată Banca Naţională a României pentru a obţine 15 kilograme de medalii numismatice şi bijuteriile reginei Elisabeta, care între timp au fost transformate în lingouri. Numai că instanţele din România au respins solicitarea Prinţului.
 
Prinţul Paul nu a fost oprit de nimeni să ceară alte proprietăţi, în schimb. Deşi, potrivit instanţelor, el avea dreptul la 65% din nimic. 
 
Modul în care Prinţul Paul a lucrat în cazul cererilor de retrocedare a fost înlesnit şi de legislaţia stufoasă şi neclară care a existat până în urmă cu câţiva ani. 
 
Prinţul Paul este acum urmărit penal din cauza retrocedărilor, într-un dosar în care prejudiciul este estimat la 136 de milioane de euro. 
 

×
Parteneri
Răsturnare de situaţie în intenţia de vot la alegerile locale
x close