Antena 3 CNN Actualitate Produs în ţara ta: Pell Amar, un brand cu tradiţie în România

Produs în ţara ta: Pell Amar, un brand cu tradiţie în România

Produs în ţara ta: Pell Amar, un brand cu tradiţie în România
01 Dec 2015   •   19:17

A fost unul din cele mai importante branduri ale României comuniste. A adus ţării şi faimă internaţională, şi foarte mulţi bani la buget. După anii 90 numele Pell Amar a fost aruncat la propriu la gunoi. Spre disperarea celui care şi-a dedicat întreaga viaţă cercetării acestui produs.

După mai bine de 20 de ani de aşteptare, profesorul Ştefan Ionescu Călineşti şi-a văzut din nou visul împlinit. Echipa În Premieră a avut onoarea să îl cunoască pe unul dintre românii de geniu ai anilor 50 şi povestea lui de succes.

La cei 93 de ani ai sai, Stefan Ionescu Calinesti este una dintre legendele vii ale Romaniei. Cercetator pasionat si om croit dintr-o stofa rara, doctorul si povestea lui raman astazi la fel de fascinante ca acum o jumatate de secol.

Stefan Ionescu Calinesti este primul medic din lume care a obtinut un extract pur din namoluri terapeutice. Dupa care l-a procesat pentru tratamente injectabile si unguente, care se faceau atunci la Antibiotice iasi, dar si pentru cosmetice, fabricate de Miraj Bucuresti.

Cu mana lui, doctorul Calinesti a pus pe picioare apoi, la inceputul anilor 70, un impresionant centru de tratament in Bucuresti, caruia i s-a dus vestea prin toata lumea.

Antena 3, Observator şi Geometry Global demarează Campania Produs în ţara ta, prin care tot ce înseamnă marfă făcută în România să aibă un cod de bare distinct cu harta ţării noastre pe el. Ca să nu ne pierdem în tot soiul de denumiri şi simboluri şi ca să trăim româneşte mai uşor, în fiecare zi.

Inițiativă realizată cu sprijinul tehnic al GS1 Romania, unic administrator al standardelor internaționale pentru coduri de bare pe teritoriul României.


×
Subiecte în articol: PRODUS ÎN ŢARA TA
Parteneri
România, de 20 de ani în NATO. Mesajul premierului Marcel Ciolacu
x close