Antena 3 CNN Actualitate Prognoză meteo. Vremea rămâne instabilă

Prognoză meteo. Vremea rămâne instabilă

Prognoză meteo. Vremea rămâne instabilă
Sursa foto: Foto: Pixabay,com
21 Mai 2017   •   14:44

Update: Meteorologii au emis, duminică, atenţionări nowcasting Cod galben de vijelii şi grindină pentru localităţi din judeţele Constanţa, Brăila, Ialomiţa şi Călăraşi, valabile în perioada următoare.

Potrivit Administraţiei Naţionale de Meteorologie (ANM), între orele 14:25 şi 15:30, în judeţul Constanţa, în localităţile Băneasa, Cernavodă, Adamclisi, Aliman, Dobromir, Ion Corvin, Lipniţa, Oltina, Ostrov, Peştera, Rasova, Saligny, Seimeni, Topalu, se vor semnala frecvente descărcări electrice, grindină de mici şi medii dimensiuni, precum şi intensificări de scurtă durată ale vântului. De asemenea, vor avea loc şi fenomene asociate, precum averse, ce vor cumula izolat 15 - 20 de litri/metrul pătrat.

De asemenea, în intervalul orar 14:20 - 15:00, în judeţele Brăila (localitatea Măraşu), Ialomiţa (Feteşti, Movila, Platoneşti, Stelnica) şi Călăraşi (Dichiseni, Jegălia, Ştefan cel Mare, Unirea), se vor produce frecvente descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului şi grindină de mici dimensiuni. În plus, vor fi averse ce vor atinge 15 - 20 de litri/metrul pătrat.

Avertizările de fenomene periculoase imediate (nowcasting) se emit pentru o perioadă de maximum şase ore, menţionează ANM.

Știre inițială: Vremea rămâne instabilă și astăzi, cu cer înnorat temporar accentuat, cu averse și descărcări electrice, mai ales în sud-estul și nord-vestul țării. În rest, cerul va fi variabil, iar fenomenele specifice instabilității atmosferice se vor semnala pe arii restrânse, informează ANM.

Izolat, mai ales la munte, cantitățile de apa vor depăși 20...25 l/mp. Vântul suflă intens astăzi în regiunile estice și la munte, trecător însă se va face simțit și în celelalte regiuni. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 15...16 grade pe litoral și 25...26 de grade în Banat, Oltenia și sud-vestul Transilvaniei. Presiunea atmosferica este în ușoară creștere, însă tot mai scăzută decât normal rămâne.

Capitală

În București, după o dimineață mai caldă decât cea de ieri, 12-14 grade, se răcește ușor -maxima nu va mai depăși 22 de grade, în condiții de cer temporar înnorat, favorabil ploii de scurtă durată. Vântul va sufla slab și moderat. Și aici presiunea atmosferica crește ușor, dar rămâne încă sub valoarea normală.

În țară

La munte, vreme instabilă azi, cu înnorări temporar accentuate și, pe arii restrânse, averse însoțite de descărcări electrice. Izolat cantitățile de apa pot depăși 20...25 l/mp, vântul suflă intens, mai ales pe crește, cu precădere în cursul zilei -la noapte se va mai domoli. Temperaturile astăzi la amiază sunt mai scăzute față de ieri, cu precădere în masivele nordice și estice.

Vreme instabilă și la mare, în răcire față de ieri, cu cer mai mult innnorat, averse, vânt moderat cu intensificări temporare peste zi, apoi se domolește, și maxime în jur de 15 grade Celsius. În apa mării cam tot atâtea grade că în aer -între 15 și 18 grade.

 

×
Parteneri
Cod Galben de vijelii, ploi torențiale și grindină. 17 județe vizate
x close