Antena 3 CNN Actualitate Protest al angajaților RADET în fața Guvernului. „Nerezolvarea acestei situaţii devine catastrofală pentru cetăţenii Bucureştiului”

Protest al angajaților RADET în fața Guvernului. „Nerezolvarea acestei situaţii devine catastrofală pentru cetăţenii Bucureştiului”

Protest al angajaților RADET în fața Guvernului. „Nerezolvarea acestei situaţii devine catastrofală pentru cetăţenii Bucureştiului”
Sursa foto: Foto: Facebook
25 Mai 2016   •   11:13

Se protestează astăzi şi în faţa Guvernului. Sute de sindicalişti de la RADET sunt nemulţumiţi de faptul că de aproape două luni, conturile regiei sunt poprite. Oamenii spun că, din cauza asta, regia nu mai are acces la rezervele de bani şi nu se pot efectua nici măcar reparaţiile necesare în cazul avariilor zilnice. Sindicaliştii îl acuză pe ministrul energiei de faptul că nu vrea să le asculte nemulţumirile şi că nu e interesat să rezolve problemele regiei. Protestele vor continua până pe 30 mai.

Comunicatul RADET:

”Neridicarea popririi de 100% impusă de către Electrocentrale Bucureşti pe conturile RADET de la data de 01 aprilie 2016 conduce la noi acţiuni de protest ale Sindicatului Liber Independent din RADET Bucureşti.

Aproximativ 200 de membri ai Sindicatului Liber Independent din RADET Bucureşti vor picheta începând de astăzi, 25 mai 2016, între orele 12.00 -14.00, Guvernul României (în faţa Muzeului Antipa), acţiunea având ca scop soluţionarea situaţiei grave generată de poprirea de 100% impusă de către Electrocentrale Bucureşti, pe conturile regiei.

Nerezolvarea acestei situaţii devine catastrofală pentru cetăţenii Bucureştiului. Menţinerea popririi de 100% pe conturile RADET, lasă regia fără cea mai mică rezervă de bani, blocând toate activităţile necesare reparaţiilor în sistem, inclusiv cele de intervenţii la avariile care se produc zilnic. Am acţionat pe toate planurile. Am avut întâlniri cu toţi reprezentanţii instituţiilor implicate în această situaţie, mai putin cu Ministrul Energiei care nu vrea sa audă de pichetările sindicaliştilor şi nici de motivul acestora. Fără nici un rezultat.

Am fi organizat acţiunile de protest în faţa Ministerului Energiei, însă, din motive tehnice, Comisia de autorizare a evenimentelor şi acţiunilor cetăţeneşti a declinat cererea noastră. Începând de astăzi până pe 30 mai pichetăm în faţa sediului Guvernului României.

RADET este determinat să lupte pe toate planurile. Astfel, avem şi acţiuni în instanţă ce contestă modalitatea de stabilire a preţurilor pentru energie electrică şi termică în centralele de cogenerare de înaltă eficienţă, modalitate ce favorizează energia electrică.  Nu ne vom opri până când nu se va înţelege că RADET trebuie privit dincolo de interesele politice şi că este un serviciu vital locuitorilor unei capitale europene", a declarat Ioana Stoica, Preşedintele Sindicatului Liber Independent din RADET Bucureşti.”

 

 

×
Subiecte în articol: RADET protest
Parteneri
Surpriza la spitalul Pantelimon: O asistentă ar fi modificat dozele
x close