Antena 3 CNN Actualitate Protest. Cea de-a treia seară de protest din Piața Victoriei s-a încheiat fără incidente majore. Un bărbat a fost reținut

Protest. Cea de-a treia seară de protest din Piața Victoriei s-a încheiat fără incidente majore. Un bărbat a fost reținut

Protest. Cea de-a treia seară de protest din Piața Victoriei s-a încheiat fără incidente majore. Un bărbat a fost reținut
13 Aug 2018   •   00:48

Update: Protestul din Piața Victoriei s-a încheiat. În cea de-a treia zi, câteva mii de oameni au cerut demisia Guvernului.

Manifestanţii s-au strâns în faţa sediului Executivului după ora 18.00, unii dintre ei însoţiţi de copii, iar la ora 21.00 au aprins lanternele telefoanelor mobile, au huiduit şi au strigat "Demisia.

O parte dintre protestatari au plecat în marş către Parlament. Manifestaţia din Capitală s-a desfăşurat paşnic, iar câţiva oameni au făcut chiar o horă.

După ora 22.00, însă, peste 500 de oameni au plecat încolonaţi pe Calea Victoriei, însoţiţi de jandarmi. La scurt timp ei s-au întors, iar un tânăr din coloana de manifestanţi a fost identificat ca fiind una dintre persoanele care au contribuit la violenţele de vineri seară de la mitingul diasporei din Piaţa Victoriei. El a fost scos din mulţime de către jandarmi şi a fost dus la secţia de poliţie. 

Mitinguri au fost organizate şi în oraşe precum Cluj-Napoca, Iaşi, Constanţa sau Sibiu.

Update: 100 de protestatari mai sunt la această oră. Aceștia discută cu jandarmii despre violențele de vineri seara. În Piața Victoriei a fost redeschis traficul.

Update: Un copil a fost transportat la spital, duminică, de la protestul din Piaţa Victoriei, cu dureri toracice, a informat ISU Bucureşti-Ilfov.

ISU BIF a precizat că duminică s-a intervenit, în total, în 7 cazuri.

"Din cele 7 cazuri, la spital a fost transportat un copil de 7 ani cu dureri toracice", a transmis sursa citată.

Echipajele de intervenţie au fost solicitate pentru următoarele probleme medicale: durere toracică (2 cazuri), ameţeală, durere abdominală, excoriaţii, lipotimie.

Potrivit reprezentanţilor ISU, un protestatar intrat în greva foamei s-a prezentat la ambulanţă, fără probleme deosebite.

Update: O persoană care a participat la violenţele din data de 10 august a fost identificată, extrasă din mulţime şi condusă la Secţia de Poliţie 5 pentru verificări.

Update: În urmă cu puțin timp a avut loc un dialog tensionat între protestatari și jandarmi, după ce au încercat să împiedice legitimarea unuia dintre ei.

Bărbatul legitimat se pare că ar fi unul din suspecții care ar fi lovit-o pe jandarmeriță.

Update: Sutele de manifestanţi care au plecat în marş din Piaţa Victoriei spre Parlament au revenit, după aproximativ o oră, în faţa Guvernului.

Protestatarii au plecat după ora 22,00 în marş pe Calea Victoriei, blocând astfel circulaţia în zonă şi pe străzile adiacente.

Aceştia au mărşăluit pe Calea Victoriei, iar la Universitate s-au întors în Piaţă pe bulevardul Magheru.

Demonstranţii care au rămas în faţa Guvernului s-au prins într-o horă şi au bătut în tobe.

În acest moment, în Piaţa Victoriei mai protestează aproximativ 400 de persoane.

Update: În jur de 500-600 de protestatari se mai află în fața Guvernului, alți 500 de protestatari au plecat în marș pe Calea Victoriei, spre Parlament. Jandarmii îi însoțesc.

Mii de persoane au participat la proteste și în țară.

Update: 500 de persoane au plecat în marș pe Calea Victoriei, cu tobe și vuvuzele. Protestatarii vor să ajungă la Parlament. Aceștia sunt însoţiţi de jandarmi.

Circulaţia pe Calea Victoriei şi străzile adiacente este blocată.

Un bărbat care ar fi avut un comportament suspect a fost scos de forţele de ordine din mulţimea care protestează duminică seară în Piaţa Victoriei, informează Jandarmeria Bucureşti. El va fi dus la secţia de poliţie pentru legitimare şi pentru luarea măsurilor care se impun.

Potrivit reprezentanţilor Jandarmeriei Bucureşti, câţiva protestatari le-au atras atenţia forţelor de ordine că în mulţime se află un bărbat care are un comportament suspect. Jandarmii l-au scos din zona protestului pe bărbatul de aproximativ 35 de ani, urmând să fie dus la secţia de poliţie pentru a fi legimitat şi sancţionat, dacă va fi cazul.

Update: Poliţiştii au restricţionat, duminică seara, traficul rutier şi pe Bulevardul Lascăr Catargiu, de la Piaţa Romană către Piaţa Victoriei, informează Poliţia Capitalei.

Măsura a fost luată în contextul extinderii protestului din Piaţa Victoriei.

Anterior, Poliţia Capitalei a anunţat că a fost restricţionat traficul pe Şoseaua Buzeşti către Piaţa Victoriei, pe strada Paris şi pe Şoseaua Kiseleff către Piaţa Victoriei, de la intersecţia cu str. Arh. Ion Mincu şi pe Bd. Aviatorilor, de la intersecţia cu str. Arh. Ion Mincu, scrie Agerpres.

Update: 7.000-8.000 de protestatari sunt adunați la această oră în fața Guvernului. Se aprind deja telefoanele și cu siguranță vor fi din nou proiectate mesaje pe clădirea Executivului.

Este gălăgie foarte mare, oamenii au vuvuzele. Traficul în Piața Victoriei a fost oprit.

Manifestanţii scandează împotriva coaliţiei de la guvernare.

În zona Pieţei Victoriei sunt desfăşurate efective de jandarmi, poliţişti şi echipaje SMURD, manifestaţia fiind una paşnică.

Update: Câteva mii de oameni protestează duminică seară în Piaţa Victoriei din Capitală, cerând demisia Guvernului.

Manifestanţii s-au strâns în faţa sediului Executivului după ora 18.00, unii dintre ei însoţiţi de copii. Este a treia zi consecutiv de proteste.

Se cere demisia Guvernului Dăncilă.

Update: Aproximativ 1.000 de oameni protestează duminică seară în Piaţa Victoriei din Capitală, cerând demisia Guvernului. Manifestanţii s-au strâns în faţa sediului Executivului după ora 18.00, unii dintre ei însoţiţi de copii. Este a treia zi consecutiv de proteste.

La această oră, în piaţă continuă să vină oameni în grupuri mari. Numărul protestatarilor ajuns la aproximativ 1.000.

Zona din Piaţa Victoriei în care se desfăşoară protestul a fost delimitată prin garduri de către jandarmi pe partea dinspre clădirea Guvernului.

Traficul a fost restricţionat pe Şoseaua Kiseleff către Piaţa Victoriei, de la intersecţia cu strada Arh. Ion Mincu şi pe bulevardul Aviatorilor, de la intersecţia cu strada Arhitect Ion Mincu, precum şi pe Şoseaua Buzeşti către Piaţa Victoriei şi pe strada Paris.

Știre inițială: Câteva sute de protestatari s-au adunat deja în Piața Victoriei, pentru cea de-a treia zi de protest.

O parte dintre oameni sunt grupați în centrul pieței, în zona amenajată de jandarmi, încercuită cu garduri de protecție, o altă parte se află pe troturarul din zona Muzeului Antipa.

Dinspre gurilele de metrou se îndreaptă spre Piața Victoriei noi grupuri.

 

×
Subiecte în articol: Piata Victoriei protest
Parteneri
Ministrul Energiei a decis ce se va întâmpla cu taxa pe soare
x close