Antena 3 CNN Actualitate Protest violent în Piaţa Victoriei din Capitală. Boc promite că va clarifica situaţia revoluţionarilor

Protest violent în Piaţa Victoriei din Capitală. Boc promite că va clarifica situaţia revoluţionarilor

Protest violent în Piaţa Victoriei din Capitală. Boc promite că va clarifica situaţia revoluţionarilor
Sursa foto: Foto: Agerpres
12 Dec 2011   •   10:46

Incidente violente la protestul revoluţionarilor din Piaţa Victoriei. Protestatarii s-au îmbrâncit cu forţele de ordine. La protest participă aproape 200 de persoane. Potrivit reporterului Antena 3, protestatarii solicită demisia Guvernului Boc.

Problema revoluţionarilor a fost discutată în şedinţa de luni a coaliţiei, premierul Emil Boc anunţând că Guvernul va promova, în maximum două luni, un act normativ care va clarifica situaţia acestora şi a indemnizaţiilor care le sunt acordate în prezent.

"Problema revoluţionarilor a fost discutată de membrii coaliţiei, într-o şedinţă la care deputatul minorităţilor naţionale Niculae Mircovici a arătat, printre altele, că nu este normal ca indemnizaţiile la care au dreptul revoluţionarii să fie plătite şi "impostorilor". Premierul Emil Boc a anunţat că Guvernul va promova, în maximum două luni, un act normativ care va clarifica situaţia acestora şi a indemnizaţiilor acestora", au arătat sursele Mediafax.

În urmă cu o săptămână, revoluţionarii au protestat în Piaţa Universităţii din Bucureşti. Şi atunci, acţiunea a degenerat în violenţe. Protestatarii au declarat că poliţiştii au folosit gaze lacrimogene, însă jandarmeria a negat.

 


×
Subiecte în articol: Piata Victoriei protest forte de ordine
Parteneri
Furtuna Renata a adus în România ploi torenţiale
x close