Antena 3 CNN Actualitate Radu Tudor: "România este o țară importantă a flancului estic. Discuțiile cu Rusia trebuie să țină cont de relațiile cu NATO și UE"

Radu Tudor: "România este o țară importantă a flancului estic. Discuțiile cu Rusia trebuie să țină cont de relațiile cu NATO și UE"

Radu Tudor: "România este o țară importantă a flancului estic. Discuțiile cu Rusia trebuie să țină cont de relațiile cu NATO și UE"
25 Feb 2017   •   10:17

Realizatorul emisiunii Punctul de Întâlnire, Radu Tudor, a publicat, sâmbătă dimineață, pe blogul său, un interviu exclusiv cu ministrul de Externe Teodor Meleșcanu.

Meleșcanu a explicat că abrogarea OUG 13 a fost un gest apreciat de partenerii externi ai României.

În plus, Meleșcanu a clarificat subiectul discuției cu ambasadorul Federației Ruse în România.

Radu Tudor a explicat, într-o intervenție telefonică în emisiunea News Magazine, realizată de Maria Coman, că Teodor Meleșcanu poate face un joc interesant în perioada următoare:

“Un avertisment în limbajul și stilul elegant care l-a consacrat pe diplomatul de carieră Teodor Meleșcanu, mai ales după interpretările cât se poate de subiective ale ambasadorului Federației Rusie la București, Valeri Kuzmin. Noi suntem oarecum avertizați în legătură cu stilul domnului Kuzmin, care are uneori comportament și reacții nespecifice lumii diplomației. Drept pentru care, gestul absolut firesc al noului ministru de Externe Teodor Meleșcanu, de a avea un dialog cu toți ambasadorii importanți la București, a fost interpretat într-un mod subiectiv și nefiresc de către ambasadorul rus.”

“Eu cred că nu poate exista alt cadru decât cel al UE și NATO. România este o țară importantă a flancului estic, drept pentru care discuțiile referitoare la un dialog minimal între România și Federația Rusă trebuie să țină cont de cadrul diplomatic și de relațiile cu NATO și UE. Cred că România ar putea să joce un rol esențial în discuția continentală cu Federația Rusă, ca să nu facem nici jocurile tulburi ale altora, mă refer la Budapesta, dar nici să devenim o durere de cap pentru NATO și UE, prin tensionarea relației bilaterale. Cred că, prin experiența sa și o coordonare cu Bruxelles și Washington, Teodor Meleșcanu poate face un joc interesant în perioada următoare”, a explicat Radu Tudor.

×
Parteneri
Perioada care se va lua în calcul la pensie. Anunțul ministrului Muncii
x close