Antena 3 CNN Actualitate Raed Arafat, anunț despre situația alarmantă privind inundaţiile din ţară

Raed Arafat, anunț despre situația alarmantă privind inundaţiile din ţară

Raed Arafat, anunț despre situația alarmantă privind inundaţiile din ţară
Sursa foto: Foto: Agerpres
29 Iun 2016   •   16:45

Secretarul de stat în MAI Raed Arafat a declarat miercuri, referindu-se la inundaţiile din ţară, că situaţia "cea mai sensibilă", care se află însă în curs de rezolvare, este în localitatea Gătaia din judeţul Timiş.

"Situaţia cea mai sensibilă pe care încă o mai avem în curs şi este pe cale de finalizare este cea de la Gătaia, unde peste o sută de pompieri intervin cu mijloace din trei judeţe. Acolo suntem sub incidenţa de cod roşu care a fost prelungit. Situaţia, în mare, este sub control", a afirmat Arafat, într-o conferinţă de presă.

El a spus că în localitate digul a fost înălţat şi astfel s-au limitat efectele inundaţiilor.

"Există echipe şi personal suficient în cazul în care mai apare ceva", a mai afirmat secretarul de stat în MAI.

Şeful Inspectorului General pentru Situaţii de Urgenţă Bucureşti-Ilfov, Flaviu Chiscop, a menţionat că miercuri după-amiaza erau în derulare 49 de intervenţii.

"Acum 30 de minute, peste 49 de intervenţii la solicitare erau în derulare. Aveam în aşteptare până la 90 - 100 de solicitări pentru intervenţii la inundaţii", a spus Chiscop, care a precizat că toate forţele IGSU se află în teren şi acţionează pentru evacuarea apelor din imobilele inundate.

Inspectorul şef al IGSU Bucureşti-Ilfov a precizat că se acţionează cu peste 80 de motopompe, dintre acestea 50 transportabile şi 30 remorcabile, dar şi cu autospecialele din dotare.

×
Subiecte în articol: inundatii
Parteneri
Marcel Ciolacu, prezentat ca "viitorul preşedinte al României"
x close