Antena 3 CNN Actualitate Raed Arafat, despre protestatarii veniți din nou în Piața Victoriei: Se vor îmbolnăvi!

Raed Arafat, despre protestatarii veniți din nou în Piața Victoriei: Se vor îmbolnăvi!

Raportările zilnice se referă doar la cazurile noi de coronavirus, nu cuprind și retestări, așa cum se vehiculează, a declarat Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență.

Raed Arafat, despre protestatarii veniți din nou în Piața Victoriei: Se vor îmbolnăvi!
Sursa foto: Antena 3
de Claudia Simion    |    14 Iul 2020   •   00:05

"Testele raportate zilnic, public, sunt testele care arată cazuri noi. Cine a încercat să vină să spună că acolo există și alte cazuri, care nu sunt cazuri noi, care sunt retestări... Poate la începutul începutului, acolo a fost un amestec, dar asta a fost reglat, deja, de luni de zile, sunt (raportate zilnic, n.r) numai cazurile noi", a spus medicul Raed Arafat la TVR 1.

Arafat a explicat că aceste cazuri noi vin de la persoane care sunt simptomatice, oameni care s-au testat sau care sunt contacți direcți.

Arafat, despre oamenii de la protestul din Piața Victoriei: Se vor îmbolnăvi. Îmi pare rău, asta e realitatea!

Șeful DSU a spus, despre protestul din Piața Victoriei, că oamenii riscă foarte mult și că pot lua virusul foarte ușor în felul acesta. "Fără discuție, ei se expun, se expun să se îmbolnăvească, se expun să îmbolnăvească pe alții și o parte dintre ei, fără discuție, o să se îmbolnăvească, pentru că la o astfel de cifră de oameni acolo, nu există să nu existe printre ei cel puțin câțiva care pot transmite fără să știe, nici ei poate că nu știu că au virusul. Acest lucru e posibil", a spus Arafat la Digi 24.

Întrebat ce mesaj are pentru protestatari, Raed Arafat a spus că îi așteaptă la spital. ”Îmi pare foarte rău, dar este realitatea! Dacă noi vorbim despre oameni care merg în piață fără mască, fără nimic și fac protest fără mască și stau unul față-n față cu celălalt, ce doriți să spun? Știu că supăr pentru că sunt direct, dar este un mesaj realist, oamenii respectivi s-au expus”, a afirmat secretarul de stat la TV1.

Zeci de persoane au ieșit în stradă a doua zi consecutiv. Refuză să poarte măști și să păstreze distanța

Zeci de persoane s-au adunat luni seara în Piața Victoriei pentru a protesta față de măsurile impuse de Guvern pentru combaterea COVID-19. E a doua zi consecutivă când oamenii au ieșit să-și exprime nemulțumirile în stradă.

Protestatarii au venit cu steaguri și pancarte și au început să strige: „Jos legea carantinării”, „Toate partidele, aceeași mizerie!”, „Libertate”, „Jos Guvernul!”. Manifestanții sunt nemulţumiţi de proiectul Guvernului care impune reguli stricte privind carantina şi izolarea.

De asemenea, mulți dintre ei spun că pandemia este o conspirație pusă la cale la nivel internațional. Unii protestatari nu poartă măşti de protecție şi nu respectă distanţarea socială.

×
Subiecte în articol: Raed Arafat coronavirus
Parteneri
Crimă șocantă într-un bloc din Sectorul 2 al Bucureştiului
x close