Antena 3 CNN Actualitate Raport șocant. Cum dispar mii de hectare de păduri

Raport șocant. Cum dispar mii de hectare de păduri

Raport șocant. Cum dispar mii de hectare de păduri
16 Noi 2018   •   14:42

Mii de hecatre de păduri seculare au dispărut de pe suprafaţa tării noastre. Un raport alarmant publicat recent de organizatia neguvernamentala pentru protectia mediului, Agent Green, arată că situatia este mai mult decât îngrijorătoare. 

3600 de hecatre de păduri seculare, echivalentul a 7200 de terenuri de fotbal nu mai există. Ecologiştii pun dispariţia pădurilor pe seama exploatărilor la scară industrială din Parcurile Naţionale care au avut loc în ultimii 4,5 ani. 

Raportul a fost prezentat La Bruxelles, unde reprezentanţii Comisiei Europene s-au aratat şocaţi de situaţie.

Andrei Ciurcanu, investigator Agent Green: „Cu toții ne așteptam să existe un management sustenabil al modului în care pădurile sunt tratate. De cele mai multe ori, atât industria forestieră, cât și reprezentanți ai domeniului silvic, ne-au asigurat de fiecare dată că situația e sub control, că nu există tăieri ilegale, că există o regenerare, că s-a mărit suprafața de teren forestier. Țin să precizez că toate discuțiile astea au fost și înainte de 2013, când a fost publicat ultimul raport al Curții de Conturi. Să nu uităm că în condițiile în care toată lumea spunea că lucrurile merg perfect, cifra de tăieri ilegale era situată la 8 milioane de metri cubi. România a pierdut din 90 până în 2013-2014 peste 5 miliarde de euro. Nu putem să ne ascundem după copac”. 


 

×
Subiecte în articol: hectare paduri
Parteneri
Horia Constantinescu a demisionat de la șefia ANPC
x close