Antena 3 CNN Actualitate Ce s-a întâmplat cu raportul despre tehnicile de tortură ale CIA. Dezvăluirile lui Edward Snowden

Ce s-a întâmplat cu raportul despre tehnicile de tortură ale CIA. Dezvăluirile lui Edward Snowden

Ce s-a întâmplat cu raportul despre tehnicile de tortură ale CIA. Dezvăluirile lui Edward Snowden
Sursa foto: Foto: pixabay.com
20 Mai 2016   •   19:06

Edward Snowden a afirmat că atunci când CIA distruge ceva, niciodată nu este o greșeală, comentând astfel bâlbâiala serviciilor secrete în legătură cu soarta unui raport de peste 6000 de pagini privind tortura din închisorile CIA, scrie The Independent.

O agenție de informații, citată de Yahoo News, a dezvăluit că un oficial CIA a copiat și a șters fișierul de calculator care conținea raportul cu pricina, după care a distrus și CD-ul pe care îl mutase ...din ”neatenție”.

Raportul de 6.700 pagini conținea dezvăluiri în detaliu despre metodele "avansate" de interogare desfășurate de CIA în locurile de detenție din întreaga lume. Este vorba de simularea înecului și privarea de somn, între altele.

În urmă cu câteva zile, comisia de control din interiorul CIA a recunoscut ca a distrus "din greșeala" singurul exemplar al raportului privind tortura.

Chiar dacă încă un exemplar al raportului mai exista pe undeva prin CIA, distrugerea documentului controversat chiar de comisia menită să fie atentă la conduita agenției secrete l-a infuriat pe senatorul american care a supravegheat investigația privind tehnicile de tortură aplicate de serviciul american suspecților de terorism.

×
Subiecte în articol: Edward Snowden inchisori CIA
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close