Antena 3 CNN Actualitate Răsturnare de situație în scandalul E-coli. Angajați ai Lactate Brădet, infectați. ”Ne-au spus să nu luăm în considerare informarea”

Răsturnare de situație în scandalul E-coli. Angajați ai Lactate Brădet, infectați. ”Ne-au spus să nu luăm în considerare informarea”

Răsturnare de situație în scandalul E-coli. Angajați ai Lactate Brădet, infectați. ”Ne-au spus să nu luăm în considerare informarea”
Sursa foto: Foto: Intact Images/EPA
15 Mar 2016   •   23:04

Răsturnare de situație pentru producătorul de lactate Bradet, devenit celebru în scandalul contaminărilor cu E-coli. Săptămâna trecută, Institutul Cantacuzino a anunțat că rezultatul final al analizelor pe care le-a efectuat arata ca tulpinile de E-coli de la copiii cu sindrom hemolitic-uremic (SHU) nu sunt identice cu cele găsite în brânza produsă la Bradet.

Cu toate acestea, documente obținute în exclusivitate de Ziare.com arata că in analizele recoltate de la 7 angajati ai fabricii a fost depistat E-coli patogen, iar trei dintre probele pozitive prezintă ambele gene vtx (vtx 1 si vtx2), verotoxina care provocă apariția SHU.

Rezultatele sunt precizate în adresa cu numărul 1.435 din 11 martie 2016, trimisă de DSP Argeș către Prefectura Argeș.

DSP Argeș confirmă: Trei angajaţi de la Lactate Brădet, depistaţi cu E.Coli

Lactate Brădet: Am primit informarea de 3-4 zile şi ne-au spus să nu o luăm în considerare

"Nici măcar nu ni s-a putut răspunde ce tratament ar trebui să le dăm oamenilor, ni s-a spus că nu se ştie deocamdată şi nu este cazul pentru un tratament specific. Ni s-a dat o hârtiuţă prin care ni s-a spus, la un moment dat, că oamenii nu mai trebuie să fie primiţi la locul de muncă, iar noi am răspuns cu o adresă şi am spus << Vă rog să ne spuneţi temeiul legal  prin care noi am putea să dăm un om afară pentru că este purtător de E.Coli>> pentru că în legislaţie nu există aşa ceva. După care au început să întoarcă aceste vorbe şi să zică că nu, dar nu avem încă un răspuns la acea adresă prin care noi am solicitat clarificări", a spus Marius Badea.

Produsele la care au fost depistate probleme

Potrivit documentului, Centrul National pentru Incercarea și Expertizarea Produselor Larex a depistat în doua dintre produsele Bradet, Brânza Fagaras, in ambalaj de 200 de gr cu data de expirare 08.03.2016, si Smântană 12%, in ambalaj de 200 de gr cu data de expirare 23.03.2016, E-coli peste limita legala admisa. Ar fi vorba despre o depasire de 15 ori a limitei, potrivit surselor Ziare.com.

Anterior, patronul Lactate Brădet afirma, la 100 de minute, de la Antena 3, că bebeluşul român care se află internat într-un spital din Italia, cu sindrom hemolitic uremic, nu avea cum să se îmbolnăvească din cauza produsului acestei fabrici, arătând că autoritățile italiene au făcut această legătură având în vedere scandalul mediatic din România.

×
Parteneri
ANM: Zonele cele mai afectate de praful saharian
x close