Antena 3 CNN Actualitate Reacția MAE referitoare la cazul româncei violate și sechestrate timp de zece ani în Italia

Reacția MAE referitoare la cazul româncei violate și sechestrate timp de zece ani în Italia

Reacția MAE referitoare la cazul româncei violate și sechestrate timp de zece ani în Italia
Sursa foto: foto: Facebook
23 Noi 2017   •   15:00

Consulatul General al României la Bari s-a autosesizat cu privire la cazul româncei sechestrate și a întreprins, de urgență, demersuri pe lângă autoritățile competente italiene, în vederea obținerii unor informații oficiale privind identitatea și situația victimelor, informează Ministerul Afacerilor Externe.

"Un consul din cadrul oficiului consular de la Bari se deplasează la localitatea Lamezia-Terme pentru a acorda asistență consulară", precizează MAE.

MAE menționează că, până la momentul actual, "nici Ambasada României la Roma și nici oficiile consulare de la Bari și Catania nu au fost notificate de autoritățile italiene cu privire la acest caz".

De asemenea, arată sursa citată, până în prezent, la nivelul oficiului consular de la Bari nu au fost recepționate solicitări de asistență consulară referitoare la situația respectivă.

"Consulatul General al României la Bari monitorizează cu prioritate cazul și menține în permanență legătura cu autoritățile locale, acordând întreaga asistență consulară necesară", subliniază MAE.

Românca a trecut prin momente de coșmar timp de zece ani, fiind sechestrată și violată de un italian de 52 de ani. Femeia de 29 de ani a născut în această perioadă doi copii și nu i s-a oferit nici măcar asistență medicală. Mai multe detalii despre acest subiect puteți găsi aici

Sursă: Agerpres
×
Subiecte în articol: reacția MAE
Parteneri
Cu cât vor fi penalizați românii care se pensionează anticipat
x close