Antena 3 CNN Actualitate Reacția Societății Ghizilor și Liderilor Montani, după moartea lui Erik Gulacsi și Dor Geta Popescu în avalanșa din Retezat

Reacția Societății Ghizilor și Liderilor Montani, după moartea lui Erik Gulacsi și Dor Geta Popescu în avalanșa din Retezat

Reacția Societății Ghizilor și Liderilor Montani, după moartea lui Erik Gulacsi și Dor Geta Popescu în avalanșa din Retezat
Sursa foto: Foto: Pixabay
24 Apr 2017   •   16:45

Societatea Ghizilor și Liderilor Montani a reacționat după tragedia din munții Retezat, aducând o serie de clarificări privind circumstanțele accidentului.

”Sâmbătă 22 aprilie 2017, în zona alpină a munților Retezat (> 2.000m altitudine) un grup de șapte persoane (patru adulți și trei minori) a fost prins de o avalanșă de zăpadă. În urma ei, doi minori de 12 și 13 ani au decedat, o tragedie cumplită pentru părinții lor.

Copiii erau însoțiți de către părinți, unul din ei fiind chiar organizatorul și liderul grupului. Nu putem decât să ne exprimăm și noi regretul față de cele întâmplate și să transmitem un mesaj de susținere părinților pasionați de munte și celor două familii îndoliate.

În prezent evenimentele sunt anchetate de către autoritățile competente.

În aceste zile se discută foarte mult despre munte în societatea românească, ceea ce este bine, dar tema de discuție este una tristă și foarte gravă: accidentarea mortală pe munte a doi minori.

Totodată, constatăm că o mare parte din publicul român a devenit brusc cunoscătoare a muntelui și își permite să emită tot felul de judecăți” arată SGLM.

Întreaga opinie o puteți citi AICI

×
Parteneri
O dronă militară s-ar fi prăbuşit în apropiere de Brăila
x close