Antena 3 CNN Actualitate Record de viteză cu Ferrari, pe Transfăgărăşan

Record de viteză cu Ferrari, pe Transfăgărăşan

Record de viteză cu Ferrari, pe Transfăgărăşan
04 Aug 2015   •   08:59

Un italian a stabilit primul record de viteză pe cel mai şerpuit drum din  România, Transfăgărăşan. A parcurs 13  kilometri în  9 minute şi 13 secunde cu bolidul care are sub capotă  630 de cai putere. Cursa a fost urmărită de pe marginea drumului de sute de turişti.

Italianul Fabio Barrone a scris istorie pe Transfăgărăşan după un an de pregătire, dar timpul obţinut i-a luat prin surprindere chiar şi pe membrii echipei. 

Cursa s-a desfăşurat pe o porţiune de 13 kilometri între Bâlea Cascadă şi Bâlea Lac, unul dintre cele mai dificile segmente din partea de coborâre a Transfăgărăşanului spre Sibiu. Este primul record de viteză stabilit pe Transfăgărăşan, redenumit de italieni autodromul lui Dumnezeu.

Modelul condus de pilotul italian a avut un design special gândit pentru această ocazie. A fost imprimat cu lilieci care să amintească de "Dracula", iar inginerii au lucrat câteva luni la partea de suspensii a maşinii. Nimeni nu a avut voie să urce pe Transfăgărăşan timp de 4 ore până la începerea cursei. 

Italianul Fabio Barone este proprietar de Ferrari, pilot amator si preşedinte al unui club al  pasionaţilor de  Ferrari din Italia.



×
Subiecte în articol: Balea lac Ferrari
Parteneri
Cum va fi vremea în vacanța de Paște și când scăpăm de frig
x close