Antena 3 CNN Actualitate Un rege atât de mare, un Băsescu atât de mic...

Un rege atât de mare, un Băsescu atât de mic...

Un rege atât de mare, un Băsescu atât de mic...
Sursa foto: Foto: VideoNews
02 Mar 2016   •   21:18
Veștile legate de starea de sănătate a Regelui Mihai ne-au adus în fața unei comparații legată de lideri. Dacă poate fi vorba de o comparație, de fapt. Despre Regele Mihai nu mai avem ce să spunem noi, dar despre Traian Băsescu probabil încă mai sunt de spus.

Dar, înainte de orice, să ne aducem aminte cum vorbea Traian Băsescu, la acel moment președinte al României, despre Regele Mihai.

Preşedintele spunea, la un post de televiziune, că decizia regelui de a abdica a fost "un act de trădare".

"Tot continuăm să considerăm că abdicarea Regelui a fost un mare act patriotic. Nu. A fost un act de trădare a interesului naţional al României” a declarat Traian Băsescu.

"Vedeţi, noi încă nu ne aşezăm corect valorile. Spre exemplu, pentru noi toţi şi pentru istorie, Antonescu rămâne responsabil de Holocaust împotriva evreilor şi a ţiganilor, ducerea lor în Transnistria, nu ştiu ce. Nimeni nu spune că statul român avea un şef de stat atunci. Ăsta (mareşalul Antonescu, n.red.) era doar prim-ministru atunci. Unora le dăm averi, iar pe alţii îi considerăm criminali de război - şeful de stat şi prim-ministru. Doar pentru că unul a fost slugă la ruşi şi a lăsat ţara prin abdicare îl iertăm, de toate păcatele?", comenta Băsescu, în urmă cu cinci ani.



×
Subiecte în articol: Regele Mihai I presedinte emisiune valori
Parteneri
Horia Constantinescu a demisionat de la șefia ANPC
x close