x close

Fii alături de noi!

Regele Mihai: întâi gonit, apoi primit cu brațele deschise. Când s-au rupt legăturile dintre Casa Regală și Președinție

de A.M.P   •   05 Mar 2016   •   18:05
Preşedinţii de după Revoluţie au avut atitudini diferite faţă de Regele Mihai. După ce de două ori nu i-a permis să intre în ţară, Ion Iliescu a declarat că regretă atitudinea pe care a avut-o faţă de majestatea sa. Revenirea regelui a avut loc în mandatul lui Emil Constantinescu.

Cel care l-a insultat într-un mod josnic a fost Traian Băsescu. Regele nu s-a coborât niciodată să răspundă acestor atacuri. Relaţiile cu Casa Regală au revenit la normal odată cu venirea la conducerea ţării a lui Klaus Iohannis.

Regele s-a întors în România în decembrie 1990, în mandatul lui Ion Iliescu. A fost oprit pe autoastradă, în timp ce mergea la mormântul strămoşilor săi de la Curtea de Argeş. Patru ani mai tarziu, în octombrie 1994, a încercat să vina din nou. Nu i s-a permis nici măcar să iasă de pe aeroportul Otopeni, fiind trimis înapoi cu acelaşi avion cu care venise.

Se întâmpla tot in perioada în care la şefia statului era Ion Iliescu.

Abia în 1997 Regele reușește să se întoarcă din exilul de 50 de ani.

Revenirea s-a produs în mandatul de preşedinte al lui Emil Constantinescu, o perioadă în care legăturile dintre preşedinţie şi Casa Regala au fost foarte stranse.

Venirea la putere a lui Traian Băsescu a însemnat o noua rupere a relatiilor dintre Președinte și Casa Regală. Băsescu l-a atacat dur și în repetate rânduri pe Regele Mihai.


poza

Actualitate

Antena Group a lansat site-ul de anunțuri imobiliare Homezz.ro

Proiectul HomeZZ.ro vine în întâmpinarea nevoilor actuale ale publicului român, printr-o interfață nouă, la zi cu ultimele tendințe. Încă din prima zi, atât vânzătorii...

25 Iul 2016  •  16:36

Carmen Avram, premiată pentru întreaga carieră

Carmen Avram, premiată pentru întreaga carieră

Echipa În Premieră a demonstrat de nenumărate de ori un profesionalism rar în România și acest lucru se vede și în premiile pe care echipa le-a adunat în decursul anilor, în...

poza

Show

O mare vedeta s-a pozat asa! Ce avea intre picioare de toti fanii au sarit in sus

Are o relatie foarte buna cu fanii ei si obisnuieste sa posteze des poze pe conturile de socializare. Dakota Johnson a urcat de aceasta data o poza altfel pe Instagram, iar fanii au fost foarte incantati. Actrita din...

25 Iul 2016  •  11:31

sati