Antena 3 CNN Actualitate Religie A comparat violența din Coran cu cea din Biblie iar rezultatul i-a șocat pe toți. Vezi care dintre ele instigă mai mult la URĂ

A comparat violența din Coran cu cea din Biblie iar rezultatul i-a șocat pe toți. Vezi care dintre ele instigă mai mult la URĂ

A comparat violența din Coran cu cea din Biblie iar rezultatul i-a șocat pe toți. Vezi care dintre ele instigă mai mult la URĂ
Sursa foto: Foto: pixabay.com
04 Dec 2016   •   23:46

O analiză care și-a propus să descopere nivelul de violență din Coran și Biblie a scos la iveală rezultate șocante.

Potrivit The Independent, scenele de ucidere și distrugere sunt mult mai frecvente în textele creștine, decât în cele islamice. Mai exact, în Vechiul Testament.

Expertul în software Tom Anderson a dezvoltat un sistem de analiză menit să identifice textul care conține cei mai mulți termeni care descriu violențe, iar rezultatele sunt surprinzătoare.

Aplicația Odin Text a analizat versiunea internațională a Vechiului și Noului Testament, precum și Coranul, versiunea din 1957.

Catalogând cuvintele în opt emoții - Bucurie, Anticipare, Furie, Dezgust, Tristețe, Surpriză, Frică /Anxietate și Încredere - a reieșit că Biblia are un procent mai mare la ”furie” și mai mic la ”încredere”, comparativ cu Coranul.

O analiză suplimentară a găsit că Vechiul Testament este mult mai violen decât Noul Testament, și de două ori mai violent decât Coranul.

×
Subiecte în articol: Coran Biblie
Parteneri
Israelul a lansat atacuri puternice în Iran, Irak și Siria
x close