Antena 3 CNN Actualitate Religie Credincioșii creștini de toate riturile sărbătoresc Paștele. Când va mai fi sărbătorit de toți la aceeaşi dată

Credincioșii creștini de toate riturile sărbătoresc Paștele. Când va mai fi sărbătorit de toți la aceeaşi dată

Credincioșii creștini de toate riturile sărbătoresc Paștele. Când va mai fi sărbătorit de toți la aceeaşi dată
Sursa foto: Foto: pixabay.com
de S.T.    |    16 Apr 2017   •   09:19

PAȘTE 2017. Credincioşii creştini de toate riturile încep duminică sărbătorile pascale ce se desfăşoară pe durata a trei zile. Paştele, ce semnifică Învierea lui Iisus Hristos, este marcat în acest an la aceeaşi dată, o situaţie rară, în condiţiile în care bisericile occidentale celebrează Paştele potrivit calendarului gregorian, în timp ce bisericile orientale utilizează calendarul iulian.

PAȘTE 2017. Papa Francisc, care este liderul a aproximativ 1,2 miliarde de catolici, va prezida în cursul dimineţii de duminică Sfânta Liturghie în Piaţa Sfântul Petru din Roma. La terminarea celebrării liturgice, Pontiful Roman va merge la balconul central al bazilicii pentru tradiţionalul mesaj de Paşti şi binecuvântarea ''Urbi et Orbi''.

PAȘTE 2017. Ceremonii pascale au loc şi la Ierusalim şi peste tot în lume unde trăiesc comunităţi creştine. În multe ţări au fost prevăzute măsuri sporite de securitate de teama atentatelor. Biserica Coptă din Egipt a decis să limiteze ceremoniile religioase de Paşti în biserici după atentatele jihadiste împotriva acestei comunităţi în duminica de Florii.

PAȘTE 2017. Cu ocazia Paştelui, considerat cea mai mare sărbătoare a creştinătăţii, unii credincioşi respectă aproape cu stricteţe tradiţiile moştenite. Între acestea, pregătirea unei mese speciale, constând din preparate din miel, ouă roşii, cozonaci sau vedeta sărbătorii, pasca. Însă atât meniul, cât şi alte obiceiuri, cum ar fi vânătoarea de ouă sau udatul fetelor cu apă rece, diferă de la ţară la ţară.

PAȘTE 2017. Alţii sunt mai puţin preocupaţi de tradiţii, Paştele fiind doar o ocazie de a aduna familia laolaltă şi a întreţine relaţiile cu prietenii.

PAȘTE 2017. Paştele va mai fi sărbătorit de toţi creştinii la aceeaşi dată în 2025, conform Bisericii Ortodoxe Greceşti.

Sursă: Agerpres
×
Parteneri
Ministrul Agriculturii, prima reacție în scandalul puilor vopsiţi
x close