Antena 3 CNN Actualitate Religie Filmul preferat al Papei Francisc, o mostră a viziunii Suveranului Pontif despre Biserică

Filmul preferat al Papei Francisc, o mostră a viziunii Suveranului Pontif despre Biserică

Filmul preferat al Papei Francisc, o mostră a viziunii Suveranului Pontif despre Biserică
03 Dec 2016   •   09:40

Papa Francisc a vorbit de multe ori despre unul dintre filmele sale preferate, “Babette’s Feast” (Festinul Babettei).

În 2010, actualul Suveran Pontif, atunci cardinalul Jorge Bergoglio, spunea jurnaliștilor că filmul danez laureat cu Oscar era favoritul său. Papa a vorbit despre acest film în biografia sa și chiar l-a folosit în predicile sale referitoare la familie.

Mai recent, Papa Francisc a amintit acest film într-un interviu pentru publicația italiană Avvenire.

“Intr-un sat din Danemarca, prin 1870, doua surori locuiesc impreuna cu tatal lor. Cand acesta moare, cele doua devin centrul comunitatii spirituale din sat. Intr-o zi, o fratuzoaica pe nume Babette, se angajeaza ca menajera si ajutor prin casa la aceste surori. Trecutul ei este plin de secrete. Pentru a sarbatori cei 100 de ani pe care tatal lor urma sa-i implineasca daca ar fi trait, surorile hotarasc sa faca o masa pentru cativa dintre prietenii lor de la biserica. Babette insista sa se ocupe ea de aceste pregatiri, asta incluzand costul mancarii. Ospatul minunat si amuzant transforma un oras intreg”, conform cinemagia.ro.

Și nu este nimic întâmplător aici, susțin specialiștii.

Dr. Mary Reichardt, profesor de Studii Catolice și Engleză la Universitatea din St. Thomas explică preferința Papei Francisc: “Este un film cu multe referințe la milă, un element puternic în activitatea Papei”, susține Reichardt, conform Huffington Post.

În timpul interviului pentru publicația Avvenire, reporterul subiniază că au apărut unele la adresa Suveranului Pontif, care a fost acuzat că “a vândut” doctrina catolică, prin tentativele de a construi punțo cu alte confesiuni.

În replică, Papa Francisc a explicat că “nu are nopți nedormite” din cauza acestor critici și a plusat, sugerând că acești oameni sunt împinși de un sistem de credință rigid – exact ca oamenii din filmul Festinul Babettei.

×
Parteneri
Explozie la Rafinăria Petromidia Năvodari. Plan roşu activat!
x close