Antena 3 CNN Actualitate Religie Iată cum poți avea o căsnicie fericită. Sfaturile lui Arsenie Boca

Iată cum poți avea o căsnicie fericită. Sfaturile lui Arsenie Boca

Iată cum poți avea o căsnicie fericită. Sfaturile lui Arsenie Boca
23 Sep 2018   •   13:54

Căsătoria este una dintre temele cele mai discutate în rândul duhovnicilor, de cele mai multe ori ei fiind solicitaţi să ofere sfaturi tinerilor care urmează să facă pasul. Recomandările preoţilor privesc anumite reguli ce trebuie respectate înainte de cununie, dar şi în viaţa de cuplu.


Părintele Arsenie Boca scrie în cartea „Ridicarea căsătoriei la înălţimea de taină”, că „nunta este chip al unirii sufletului cu Dumnezeu”. Duhovnicul oferă tinerilor o serie de sfaturi şi recomandări pentru viaţa în cuplu. 

De aceea, părintele Arsenie Boca scrie că „viaţa curată” a căsătoriei presupune: 

-Rodirea de copii – „tot ce-i în afară de rostul acesta, în privinţa trupească, este desfrânare şi păcat 

-Soţul poate face dragoste cu soţia doar în zilele din afara postului şi doar dacă amândoi sunt „învoiţi la rostul rodirii de copii” 

-Perioadele interzise pentru relații intime între soţi: cele patru posturi mari de peste an; zilele de miercuri şi vineri din fiecare săptămână (luni doar dacă vor soţii); sărbătorile, duminica, sâmbăta; perioada când unul dintre soţi este bolnav; perioadele de tulburări sau de războaie; perioada sarcinii şi cea a alăptării. 

Cât despre citatul din Biblie unde se spune că „Femeia să se teamă de bărbat”, Arsenie Boca îl completează spunând că femeia trebuie să se teamă de bărbat „când Hristos este capul bărbatului, dar când capul lui este păcatul şi Dumnezeul lui este stomacul n-are ce sfat de mântuire să ia de la dânsul.”

Sursa: adevarul.ro.

×
Subiecte în articol: casatorie Arsenie Boca sfaturi reguli respect
Parteneri
Cătălin Cîrstoiu: Eu dorm liniştit că am ajutat pacienţii
x close