Antena 3 CNN Actualitate Religie Incredibila poveste a soției lui Iisus

Incredibila poveste a soției lui Iisus

Incredibila poveste a soției lui Iisus
Sursa foto: Foto: Pixabay
25 Aug 2016   •   17:47

Un manuscris antic, ce sugera că Iisus ar fi avut o soție, a zguduit la începutul anilor 1980 lumea academică și religioasă. Un cercetător din Berlin spunea că artefactul este ,,singurul exemplu de text în care Iisus face referire directă la faptul că a avut o soţie".

Profesorul Karen King susţinea că, în anul 2011, a cumpărat de la un specialist în domeniul egiptologiei un fragment din aşa-numita ,,Evanghelie a Soţiei lui Iisus", un text în care se sugerează că Mântuitorul a fost, la un moment dat, căsătorit. Specialista şi-a dat seama că fragmentul pe care îl cumpărase era un fals, după ce a citit o scrisoare trimisă de aşa-zisul cercetător, Walter Fritz, unui jurnalist al ziarului american The Atlantic.

Ariel Sabar, ziarist al publicaţiei The Atlantic, a investigat cazul textului falsificat şi a aflat cine este Walter Fritz. S-a dovedit că acesta trăieşte în Florida, are 50 de ani şi este asociatul lui Laukamp într-o afacere cu activităţi în industria metalurgică. Mai mult, în anul 2003, Fritz deţinea câteva site-uri pornografice.

Atunci când Sabar l-a întrebat pe Fritz dacă documentul pe care l-a vândut era, de fapt, un fals, acesta a spsu: ,,nu există dovezi ştiinţifice care ar demonstra că noi am făcut acel lucru".

 

×
Subiecte în articol: Iisus sotie
Parteneri
Ministrul Agriculturii, prima reacție în scandalul puilor vopsiţi
x close