Antena 3 CNN Actualitate Religie IZVORUL TĂMĂDĂDUIRII 2018. Obiceiul care se petrece o singură dată pe an

IZVORUL TĂMĂDĂDUIRII 2018. Obiceiul care se petrece o singură dată pe an

IZVORUL TĂMĂDĂDUIRII 2018. Obiceiul care se petrece o singură dată pe an
13 Apr 2018   •   11:25

IZVORUL TĂMĂDĂDUIRII 2018 Zeci de credincioşi s-au adunat joi în faţa Bisericii "Buna Vestire" din Brăila, cu o zi înainte de sărbătoarea Izvorul Tămăduirii, pentru a lua apă sfinţită din izvorul aflat sub Sfântul Altar, care se deschide o dată pe an.

IZVORUL TĂMĂDĂDUIRII 2018 Parohia "Buna Vestire" a pregătit pentru pelerinii care urmează să îşi petreacă noaptea în curtea bisericii un cort unde să se poată adăposti, având în vedere că noaptea temperaturile sunt mai scăzute.

IZVORUL TĂMĂDĂDUIRII 2018 Jandarmii au instalat încă de miercuri după-amiază garduri de protecţie la Biserica Greacă "Buna Vestire" din Brăila, recunoscută în întreaga lume pentru apa sfinţită din izvorul aflat sub Sfântul Altar, care se deschide o dată pe an, de sărbătoarea Izvorul Tămăduirii, unde sunt aşteptaţi mii de credincioşi.

IZVORUL TĂMĂDĂDUIRII 2018 Potrivit Jandarmeriei Brăila, în perioada 11-14 aprilie, peste 200 de jandarmi brăileni, în cooperare cu colegii lor din cadrul Brigăzii Speciale Constanţa, vor acţiona în municipiu pentru a preveni incidentele ce ar putea tulbura ordinea publică, precum şi pentru a descuraja faptele antisociale, manifestând o atenţie sporită în preajma lăcaşelor de cult, precum şi în zonele şi arterele intens circulate.

IZVORUL TĂMĂDĂDUIRII 2018 "Pentru a evita producerea de evenimente nedorite, IJJ recomandă persoanelor care participă la evenimente să manifeste răbdare, să respecte indicaţiile şi cordonul de jandarmi format, pentru a evita accidentele rutiere şi să evite implicarea în conflicte de orice natură", se arată într-un comunicat remis de Jandarmeria Brăila.

IZVORUL TĂMĂDĂDUIRII 2018 "În anul 1863, în timpul lucrărilor de punere a temeliei bisericii, unul dintre ctitori a avut un vis, ce a avut ca rezultat descoperirea unui izvor natural, cu proprietăţi vindecătoare de ziua Izvorului Tămăduirii. A fost considerat ca semn divin, izvorul închizându-se într-o fântână, iar deasupra construindu-se Sfântul Altar. Izvorul se găseşte la o adâncime de 15 metri şi este vindecător doar de ziua Izvorului Tămăduirii, când agheasma ţâşneşte şi suprafaţa apei fântânii ajunge la doi metri. Numai în această zi, preoţii deschid fântâna şi mai mulţi bolnavi vin din toată ţara să primească agheasma având nădejdea şi credinţa că se vor vindeca", potrivit Arhiepiscopiei Dunării de Jos.

IZVORUL TĂMĂDĂDUIRII 2018 Biserica este unică în toată creştinătatea pentru faptul că are trei altare şi trei hramuri: Buna Vestire, Sfântul Gherasim şi Sfântul Ierarh Nicolae.

IZVORUL TĂMĂDĂDUIRII 2018 Piatra de temelie a bisericii a fost pusă pe 8 septembrie 1863, după ce domnitorul Alexandru Ioan Cuza a aprobat construirea sfântului lăcaş pentru coloniştii greci şi pentru marinarii celor 800 de corăbii greceşti care soseau anual în Portul Brăila.

IZVORUL TĂMĂDĂDUIRII 2018 Edificiul, realizat în stil bizantin, cu puternice influenţe antice greceşti, gotice şi renascentiste, are aproximativ 44 de metri lungime şi 22 metri lăţime, lucrările de construcţie durând nouă ani. Catapeteasma sfântului lăcaş este realizată în foiţă de aur, candelabrele din cristal de Boemia, temelia din piatră, iar pereţii din cărămidă şi marmură.

×
Parteneri
Alertă! Drone observate de la Baza Aeriana 57 Mihail Kogălniceanu
x close