Antena 3 CNN Actualitate Religie IZVORUL TĂMĂDUIRII. Mare sărbătoare vineri pentru toţi ortodocşii

IZVORUL TĂMĂDUIRII. Mare sărbătoare vineri pentru toţi ortodocşii

IZVORUL TĂMĂDUIRII. Mare sărbătoare vineri pentru toţi ortodocşii
de S.T.    |    05 Mai 2016   •   15:41

IZVORUL TĂMĂDUIRII. Izvorul Tămăduirii, sărbătoare închinată Maicii Domnului, este prăznuită anul acesta pe 6 mai. Nu are dată fixa. Ea este trecută în calendar în vinerea din Săptămâna Luminată, prima după Sfintele Paști, scrie crestinortodox.ro.

IZVORUL TĂMĂDUIRII. La originea acestei sărbători se află o minune petrecută în apropierea Constantinopolului. Potrivit Tradiției, un orb a primit vederea după ce s-a spălat cu apa unui izvor din jurul acestui loc. Orbul ajunge la izvor datorită împăratului Leon (457- 474), pe atunci neîncoronat, care împlinește descoperirea făcută de Maica Domnului: „Nu este nevoie să te ostenești, căci apa este aproape. Pătrunde, Leone, mai adânc în pădure și, luând cu mâini apa tulbure, potolește cu ea setea orbului și unge cu ea ochii lui cei întunecați”.

IZVORUL TĂMĂDUIRII. Mai târziu, când Leon ajunge împărat, ridică pe locul unde s-a petrecut minunea o biserică cu hramul „Izvorul Tămăduirii”. Aici primește vindecare de o boală grea și împăratul Justinian (526-575), care ridică drept mulțumire o biserică și mai mare. Biserica zidită de împăratul Justinian a fost distrusă în anul 1453, de turci.

×
Parteneri
Perioada care se va lua în calcul la pensie. Anunțul ministrului Muncii
x close