Antena 3 CNN Actualitate Religie JOCURILE OLIMPICE DE IARNĂ 2018. Vești proaste pentru România din PyeongChang

JOCURILE OLIMPICE DE IARNĂ 2018. Vești proaste pentru România din PyeongChang

JOCURILE OLIMPICE DE IARNĂ 2018. Vești proaste pentru România din PyeongChang
21 Feb 2018   •   13:59

JOCURILE OLIMPICE DE IARNĂ 2018 Echipajul feminin de bob-2 al României, alcătuit din Maria Adela Constantin şi Andreea Grecu, ocupă locul 16 după primele două manşe, desfăşurate marţi, la Jocurile Olimpice de iarnă de la PyeongChang. Google sărbătorește JOCURILE OLIMPICE DE IARNĂ 2018 cu un Google Doodle special. JOCURILE OLIMPICE DE IARNĂ 2018

JOCURILE OLIMPICE DE IARNĂ 2018 Româncele au ocupat poziţia a 12-a în prima manşă (51 sec 17/100), dar în manşa secundă s-au clasat pe 15 (51 sec 40/100), fiind pe 16 la timpul cumulat (1 min 42 sec 57/100).

JOCURILE OLIMPICE DE IARNĂ 2018 Cel mai bun timp a fost reuşit de echipajul german Mariama Jamanka/Lisa Buckwitz, 1 min 41 sec 26/100. La start s-au aliniat 20 de echipaje.

JOCURILE OLIMPICE DE IARNĂ 2018 Ultimele două manşe ale concursului vor avea loc miercuri (13,40, ora României, respectiv 15,00).

JOCURILE OLIMPICE DE IARNĂ 2018 Vicepreşedintele american, Mike Pence, era dispus să aibă o întâlnire cu o delegaţie de oficiali cu rang înalt nord-coreeni în paralel cu Jocurile Olimpice de iarnă din Coreea de Sud, dar această "scurtă întâlnire" a fost anulată de Phenian "în ultimul moment", a făcut cunoscut marţi Departamentul de Stat de la Washington, potrivit AFP.

JOCURILE OLIMPICE DE IARNĂ 2018 În cursul vizitei efectuate de Mike Pence la Pyeongchang pentru ceremonia de deschidere a JO, "s-a ivit posibilitatea unei scurte întâlniri cu liderii delegaţiei nord-coreene. Vicepreşedintele era dispus să beneficieze de această oportunitate cu scopul de a sublinia necesitatea pentru Coreea de Nord să îşi abandoneze programele ilegale de rachete balistice şi nucleare", a declarat purtătoarea de cuvânt a Departamentului de Stat, Heather Nauert, într-un comunicat.

JOCURILE OLIMPICE DE IARNĂ 2018 Franţa, în componenţă cu Marie Dorin, Anais Bescond, Simon Desthieux şi Martin Fourcade, a cucerit medalia de aur în proba de ştafetă mixtă pe echipe, disputată marţi în cadrul Jocurile Olimpice de iarnă din 2018 de la PyeongChang, relatează AFP.

JOCURILE OLIMPICE DE IARNĂ 2018 Franţa a încheiat proba pe primul loc cu timpul de 1h08min34sec3/10 (niciun foc ratat), fiind urmată de Norvegia (Marte Olsbu/Tiril Eckhoff/Johannes Bo/Emil Hegle Svendsen), la 20sec9/10 (1), şi de Italia (Lisa Vittozzi/Dorothea Wierer/Lukas Hofer/Dominik Windisch), la 26sec9/10 (0).

JOCURILE OLIMPICE DE IARNĂ 2018 Francezul Martin Fourcade a devenit cel mai titrat sportiv de la JO 2018 cu un total de 3 medalii de aur. La Soci, francezul a câştigat 2 medalii de aur şi una de argint, iar la Vancouver o medaliea de argint.

JOCURILE OLIMPICE DE IARNĂ 2018 Coreea de Nord ar putea găzdui, împreună cu Coreea de Sud, Jocurile asiatice de iarnă din 2021, a declarat marţi un înalt responsabil sportiv nord-coreean, în momentul în care echipa unificată de hochei a celor două ţări a disputat ultimul său meci la Jocurile Olimpice de la PyeongChang, informează AFP.

JOCURILE OLIMPICE DE IARNĂ 2018 Olimpiada care are loc în aceste zile în Coreea de Sud a reprezentat o bună ocazie pentru Nord de a conduce o vastă operaţiune de imagine. Phenianul a trimis sportivi şi animatoare (pom-pom girls) la competiţia din ţara vecină, unde a fost prezentă inclusiv sora conducătorului Kim Jong Un, care s-a întâlnit cu preşedintele sud-coreean Moon Jae-in.

JOCURILE OLIMPICE DE IARNĂ 2018 Acest climat de destindere contrastează net cu tensiunile puternice cu care s-a confruntat peninsula coreeană în cursul ultimilor doi ani, când Nordul a efectuat tiruri cu rachete balistice şi teste nucleare.

JOCURILE OLIMPICE DE IARNĂ 2018 Guvernatorul provinciei Gangwon, din care face parte şi PyeongChang-ul, a declarat recent că are în vedere o candidatură a celor două Corei pentru găzduirea Jocurilor Asiatice de iarnă, ediţia 2021, adăugând că staţiunea de schi nord-coreeană Masikryong ar putea reprezenta un atu.

JOCURILE OLIMPICE DE IARNĂ 2018 Chang Ung, membrul nord-coreean al Comitetului Internaţional Olimpic (CIO), a catalogat această idee ca "suficient de posibilă", conform agenţiei sud-coreene Yonhap.

JOCURILE OLIMPICE DE IARNĂ 2018 "Pentru că un mic număr de ţări participă la Jocurile Asiatice, ar fi mai uşor decât la Jocurile Olimpice", a declarat Chang Ung la Beijing, în timp ce se deplasa către Phenian.

JOCURILE OLIMPICE DE IARNĂ 2018 Acesta a apreciat, totodată, că organizarea JO de la PyeongChang a fost "perfectă". "Jocurile Olimpice sunt un mare succes, graţie unităţii poporului coreean"", a precizat Chang Ung.

JOCURILE OLIMPICE DE IARNĂ 2018 Jocurile Asiatice de iarnă au loc din patru în patru ani, iar gazda ediţiei din 2021 urmează să fie aleasă cu ocazia Jocurilor Asiatice de vară, care se vor desfăşura anul acesta, în luna august, în Indonezia.

×
Parteneri
Harta voturilor din Bucureşti. Cât "teren" controlează candidaţii
x close