Antena 3 CNN Actualitate Religie Lumina Sfântă de la Ierusalim ar fi aprinsă de la o candelă. Ce spune un cunoscut episcop

Lumina Sfântă de la Ierusalim ar fi aprinsă de la o candelă. Ce spune un cunoscut episcop

Lumina Sfântă de la Ierusalim ar fi aprinsă de la o candelă. Ce spune un cunoscut episcop
Sursa foto: sursa foto: ganduridinierusalim.com
11 Mar 2018   •   12:09

Un episcop armean de la Biserica Sfântului Mormânt din Ierusalim a făcut o dezvăluire neașteptată. 

Acesta a spus că Lumina Sfântă nu vine sub forma unor picături albastre, din cer, ci este aprinsă de Patriarhul Ortodox al Ierusalimului de la o candelă.

Călugărul grec, gardianul Sfântului Mormânt, a surprins conversaţia şi a cerut oprirea camerelor, negând cele spuse de prelatul armean.

Potrivit tradiţiei creştine, din lăcaş este îndepărtată orice sursă de foc, iar locul este verificat, înainte ca Patriarhul să intre în Sfântul Mormânt şi să adune cu mâna stropii de Lumină Sfântă, care nu arde. Apoi, ia două buchete de lumânări pe care le aprinde şi rosteşte cuvintele “Veniţi de primiţi Lumină!”. Ritualul aprinderii focului în Sâmbăta Mare este cel mai vechi obicei creştin, scrie stirileprotv.ro.

El datează din secolul al 4-lea.

“Aprind lumina de la lampă. Tradiţia spune că focul vine din cer. Noi credem că e un miracol. Eu am participat la trei ceremonii şi nu s-a întâmplat nimic. Dumnezeu nu face miracole doar ca să le facă oamenilor pe plac. Sunt declaraţii false, îmi pare rău. Eu am făcut asta de trei ori.”, a spus episcopul.

×
Subiecte în articol: episcop Ierusalim lumina sfanta
Parteneri
Potopul din Dubai explicat de climatologi
x close