Antena 3 CNN Actualitate Religie Motivul demisiei Papei Benedict al XVI-lea, prima în peste 500 de ani. Fostul Suveran Pontif și-a publicat biografia

Motivul demisiei Papei Benedict al XVI-lea, prima în peste 500 de ani. Fostul Suveran Pontif și-a publicat biografia

Motivul demisiei Papei Benedict al XVI-lea, prima în peste 500 de ani. Fostul Suveran Pontif și-a publicat biografia
Sursa foto: Foto: AP/Agerpres
31 Aug 2016   •   16:41

O excursie istovitoare în America Latină l-a convins pe Papa Benedict XVI că demisia sa de la Vatican este ”o datorie”, se artă într-o carte publicată recent, scrie nbcnews.com.

În volumul "Slujitor al lui Dumnezeu și al umanității: Biografia Papei Benedict al XVI-lea" Papa emerit explică decizia sa de a deveni primul pontif care demisionează după mai bine de 500 de ani, și vorbește inclusiv despre relația cu actualul papă, Papa Francisc.

O vizită în Mexic și Cuba, în 2012, a avut un așa impact asupra sănătății sale, încât medicii l-au sfătuit să nu mai facă călătorii lungi, scrie Elio Guerriero, autorul cărții.

Confruntat însă cu o altă călătorie provocatoare, cea de la Rio de Janeiro, pentru Ziua Mondială a Tineretului, din iulie 2013, Papa emerit a afirmat atunci că trebuie să recunoască realitatea.

"După ce m-am consultat cu medicii, a devenit tot mai clar că nu voi putea fi în stare să particip la Ziua Mondială a Tineretului. Acest lucru a fost, de asemenea, o circumstanță care a făcut ca demisia mea să fie o datorie”, a spus Papa Benedict, potrivit autorului cărții.

Papa Benedic a vorbit, de asemenea, și despre relația sa cu Papa Francisc, cu care a spus că are o minunată relație de tip ”paternă-fraternă"

"De multe ori primesc mici cadouri, scrisori scrise de el, și întotdeauna vine să mă viziteze înainte de a pleca într-o călătorie lungă", a spus papa. "Bunătatea umană cu care mă tratează, este pentru mine un har special în această ultimă fază a vieții mele."

 

×
Subiecte în articol: Vatican Papa Francisc
Parteneri
SUA au dislocat în România cel mai nou sistem antidronă
x close