Antena 3 CNN Actualitate Religie Papa Francisc, către credincioşi: "Ce-ar fi dacă am trata Biblia ca pe un celular?”

Papa Francisc, către credincioşi: "Ce-ar fi dacă am trata Biblia ca pe un celular?”

Papa Francisc, către credincioşi: "Ce-ar fi dacă am trata Biblia ca pe un celular?”
Sursa foto: Foto: pixabay.com
05 Mar 2017   •   15:00

Papa Francisc le-a cerut credincioşilor să poarte cu ei Biblia, la fel ca pe telefonul mobil, pentru a o putea citi mai des şi a medita asupra conţinutului său, scrie EFE, potrivit Agerpres.

"Vă rog, nu uitaţi, nu uitaţi, ce-ar fi dacă am considera Biblia ca şi telefonul nostru mobil şi am purta-o mereu cu noi", a spus papa la încheierea tradiţionale rugăciuni Angelus de duminică în faţa celor reuniţi în Piaţa Sf. Petru. 

Suveranul Pontif a făcut această comparaţie amintind că în cele 40 de zile de post de dinaintea Paştelui, care a început la 1 martie şi se va încheia la 13 aprilie, creştinii trebuie "să participe la combaterea spirituală împotriva Celui Rău cu forţa Cuvântului lui Dumnezeu". 

"De aceea trebuie să avem încredere în Biblie, să o citim mai des, să medităm şi să o asimilăm", a spus el. 

"Ce-ar fi dacă am trata Biblia ca pe un celular?", s-a întrebat papa. "Am purta-o cu noi, ne-am întoarce când am uitat-o, am deschide-o de mai multe ori pe zi (...) Sigur comparaţia este paradoxală, dar invită la reflecţie", a precizat Sfântul părinte. 

După amiază, papa Francisc va pleca cu autobuzul de la Vatican la ora locală 16:00 (15.00 GMT) cu destinaţia Ariccia, la circa 30 de kilometri sud-est de Roma, pentru a realiza exerciţii spirituale pe tema Reînvierii lui Iisus după Matei. Ariccia este o mică localitate situată între lacurile Albano şi Nemi, cu aproximativ 18.000 de locuitori, aflată departe de zgomotul capitalei, este un loc potrivit pentru meditaţie. 
 

×
Subiecte în articol: Suveranul Pontif Papa Francisc Biblie
Parteneri
Explozie la Rafinăria Petromidia Năvodari. Plan roşu activat!
x close