Antena 3 CNN Actualitate Religie Patriarhia anunță un parastas pentru victimele de la Colectiv, în fața clubului

Patriarhia anunță un parastas pentru victimele de la Colectiv, în fața clubului

Patriarhia anunță un parastas pentru victimele de la Colectiv, în fața clubului
Sursa foto: Foto: basilica.ro
29 Apr 2016   •   13:56

În Săptămâna Mare, Patriarhia a anunțat că la împlinirea celor şase luni de la tragicul eveniment din Clubul Colectiv din Bucureşti în urma căruia şi-au pierdut viaţa 64 de tineri, va fi organizat un parastas în fața Clubului Colectiv. Acesta va avea loc în ziua de luni, 9 mai 2016, ora 12.00, prima zi în care se pot oficia astfel de slujbe după sărbătoarea Sfintelor Paști. 

La această ceremonie sunt aşteptaţi părinţii, rudele şi toţi cei apropiaţi victimelor de la Clubul Colectiv.

Patriarhia Română îşi exprimă încă o dată compasiunea faţă de familiile îndoliate şi se roagă pentru odihna sufletelor celor trecuţi la Domnul din cauza incendiului. Sâmbătă, 23 aprilie 2016, au fost oficiate slujbe de pomenire pentru victimele din Clubul Colectiv în bisericile parohiilor din care aceştia au făcut parte şi în cimitirele unde sunt înmormântaţi, anunță basilica.ro, care citează Biroul de Presă al Patriarhiei Române.

La finalul anului trecut, Patriarhul Daniel a stârnit furia românilor după ce a manifestat o atitudine sfidătoare privind victimele tragediei din Club Colectiv.  "Sa vină lumea la biserică, nu la club! Acolo au murit, dar noi ne rugam în biserică”a declarat Patriarhul Daniel la vremea respectivă.

Oamenii care au venit la locul tragediei din Club Colectiv au acuzat Biserica Ortodoxă Română că a ignorat victimele.  Aceştia spuneau că preoţii nici măcar nu au venit în primele zile după tragedie să aducă un omagiu tinerilor care au murit sau se zbat pentru viaţă, iar bisericile din apropiere nu au oficiat nicio slujbă specială în memoria lor. 

În timp ce capii Bisericii Ortodoxe au considerat că rugăciunea din biserici este suficientă, reprezentanţii Episcopiei Romano Catolice au mers la Clubul Colectiv, au aprins lumânări şi s-au rugat pentru victime.

 

×
Parteneri
SUA au dislocat în România cel mai nou sistem antidronă
x close