Antena 3 CNN Actualitate Religie Postul Adormirii Maicii Domnului. Ce nu ai voie să faci începând de luni dimineață

Postul Adormirii Maicii Domnului. Ce nu ai voie să faci începând de luni dimineață

Postul Adormirii Maicii Domnului. Ce nu ai voie să faci începând de luni dimineață
Sursa foto: Foto: pixabay.com
31 Iul 2016   •   09:41

CALENDAR ORTODOX 2016:  În data de 31 iulie credincioșii ortodocși sărbătoresc Lăsatul Secului pentru Postul Adormirii Maicii Domnului (Postul Sfintei Marii), care are loc în fiecare an pe aceeași dată. Luni, 1 august, începe Postul Adormirii Maicii Domnului (Postul Sfintei Marii), scrie Libertatea.ro.

CALENDAR ORTODOX 2016:  Postul Adormirii Maicii Domnnului este cel mai nou dintre posturile de peste an, dar se spune că e singurul care, ţinut cu credinţă şi smerenie, îndeplineşte dorinţele. Cunoscut în popor ca Postul Sântă-Măriei, postul care precede praznicul Adormirii Maicii Domnului a fost menit să aducă aminte de virtuţile alese ale Sfintei Fecioare, de postul cu care ea însăşi s-a pregătit pentru trecerea la cele veşnice.

CALENDAR ORTODOX 2016:  Este penultimul din anul bisericesc, mai uşor decât cel al Paştelui, dar mai aspru decât al Naşterii Domnului şi cel al Sfinţilor Apostoli.

CALENDAR ORTODOX 2016:  Iar Sfânta Maria îi scapă de necazuri pe creştinii care postesc până pe 15 august. E un post al bucuriei, ţinut din dragoste pentru Maica Domnului, nu unul de tristeţe, cum e al Paştelui. Acum e bine să ne şi spovedim păcatele şi, dacă ni se dă dezlegare, să ne împărtăşim.

Cele mai importante zile de post sunt lunea, miercurea si vinerea. Traditia spune ca lunea se tine post pentru casatorie si spor in casa, iar miercurea este ziua dedicata Maicii Domnului. Vinerea este ziua ingroparii Lui Iisus, asa ca este cea mai importanta. Miercurea si vinerea crestinii participa la Sfantul Maslu si nu spala decat dupa apusul soarelui.

×
Parteneri
E oficial! Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte
x close