Antena 3 CNN Actualitate Religie Postul care te ajută în faţa morţii. Dacă îl vei ţine vei avea un ajutor nesperat

Postul care te ajută în faţa morţii. Dacă îl vei ţine vei avea un ajutor nesperat

Postul care te ajută în faţa morţii. Dacă îl vei ţine vei avea un ajutor nesperat
17 Mar 2018   •   23:30

Tot ceea ce face un creştin de-a lungul vieţii sale este pus la socoteală în momentul în care acesta moare. În momentul morţii, el este ajutat, sau nu, de faptele şi lucrurile pe care le-a zis sau le-a făcut. Printre aceste lucruri se numără şi ţinerea posturilor.

Posturile în viaţa unui om sunt extrem de importante. Pe lângă aspectul biologic, de detoxifiere al organismului, postul mai are şi un rol spiritual, scrie spynews.ro.

Potrivit unei învăţături a Bisericii, cele patru posturi de peste an au o importanţă deosebită, de curăţire a patimilor. Pe lângă acestea, mai există posturile de miercuri şi vineri care sunt şi protectorii oamenilor în faţa morţii.

Redăm în continuare o întâmplare rostită de părintele Ilie Galaction de la Mănăstirea Sihăstria din România. Aceasta atesta rolul jucat de posturile de miercuri şi vineri:

''Odată un sfânt a văzut că duceau un mort la groapă. În faţă şi în spate îl însoţeau doi îngeri frumoşi. „Cine sunteţi voi?”, a întrebat sfântul. „Eu mă numesc Miercuri, iar eu Vineri i-au răspuns îngerii. Am venit aici, cu poruncă de la Domnul, să ajutăm acest suflet, pentru că toată viaţa lui a postit miercurea şi vinerea ca să amintească de Patimile Domnului.” - a povestit părintele Ilie Galaction.

×
Parteneri
Schema mafiei din România. Susţinere de la nivel înalt
x close